24. 5. 2016

Slovenska odprava na izobraževanju v Grčiji

Med 18. in 22. majem je v Grčiji pod okriljem evropske rokometne zveze potekalo izobraževanje za delegate, sodnike in trenerje v rokometu na mivki. Predavanj se je udeležilo 10 delegatov, 9 sodniških parov in okrog 30 trenerjev iz različnih evropskih držav. Z zaključenim izobraževanjem smo Slovenci pridobili prvo EHF delegatko v rokometu na mivki Matejo Kavčič, nov EHF sodniški par Darjan Vojin-Janez Peskar in dva EHF trenerja za rokomet na mivki, Petra Terčiča in Mateja Marinca.

Izobraževanje je sicer potekalo v okviru finala evropskega klubskega prvenstva v rokometu na mivki. Slovenska sodnika in delegat so na prvenstvu že opravljali svoje delo, trenerja pa sta si tekme ogledala ter jih analizirala. Slovenski sodniški par si je z odsojenim v predtekmovanju prislužil nominacijo za sojenje tekme za 3. in 9. mesto v moški kategoriji. Kavčičeva je delo 1. delegata opravljala v ženskem polfinalu, delo 2. delegata pa v ženskem finalu, na tekmi za 3.  in 9. mesto v ženski kategoriji, na finalnu med moškimi pa bila prisotna kot 3. delegat.

Kmalu bomo rokomet na mivki spremljali tudi v Sloveniji. Državno prvenstvo bo na sporedu 4. in 5. junija v Šentvidu v Ljubljani. Več o tem najdete TUKAJ.