25. 5. 2016

V petek odločilna tekma v boju za državnega prvaka

Celje Pivovarna Laško in Gorenje Velenje sta na sredini novinarski konferenci v mestnem središču v Celju predstavila pričakovanja pred petkovim spektaklom ob 19. uri, ko bo večni derbi dal odgovor kdo bo novi državni prvak. Organizatorji opozarjajo na pravočasen prihod na tekmo, ob kateri bo poskrbljeno za pester program.

Vsi seveda nestrpno pričakujejo prav večerni rokometni spektakel, eden izmed najbolj pričakovanih obračunov RK Celje Pivovarna Laško in RK Gorenje Velenje, ko bi lahko padel tudi rekord po obiskanosti tekme v slovenskem državnem prvenstvu, ko si je dve leti nazaj dvoboj prav teh dveh nasprotnikov, ogledalo 4000 gledalcev. V petek se bo kresalo na igrišču, dogajanje pa se bo začelo že mnogo prej, kot pa ob 19. uri, ko se bosta udarila večna rivala. Ob 17.00 je na sporedu dvoboj bivših igralcev obeh klubov, pred dvorano pa bo poskrbljeno za glasbo, zabavo in animacijo za otroke z delavnicami, na katerih bodo sodelovali posebni animatorji, kot seveda tudi celjska klubska maskota Poki.  

Seveda pa bo glavna beseda v petkovem večeru prepuščena akterjem na igrišču, ki so na današnji novinarski konferenci predstavili svoja pričakovanja, vsi po vrsti pa se seveda zavedajo pomembnosti naloge, ki je pred njimi.

Marko Šibila, trener Gorenja Velenja: 
“Gre za zelo pomembno tekmo za obe ekipi in zdi se, da smo oboji že na zadnji prvenstveni tekmi z enim očesom pogledovali proti petku. Stanje v ekipi je dobro, tekme se veselimo, ogromno smo vložili v priprave skozi celotno sezono. To je sedaj vrh celotne sezone, ko se nam lahko povrne ves trud. Prepričan sem, da bomo dali vse od sebe in da bo tekma zelo zanimiva."
 
Branko Tamše, trener Celja Pivovarne Laško:
"Stanje v ekipi je dobro in verjamem, da bo takšno ostalo tudi do petka. Zaradi izgubljene točke v Ribnici smo do tega trenutka imeli osem ‘kvalifikacijskih’ krogov, da smo si priborili to tekmo, ki odloča o naslovu državnega prvaka. Nismo smeli grešiti in fantje so to nalogo opravili zelo dobro v vseh pogledih. Gorenje bo imelo malce lažje delo, saj potrebuje za naslov državnega prvaka točko, mi dve. Na tak način bomo šli v tekmo. Iskreno pričakujem rekord slovenskega lige po obiskanosti. Želim si,  da bo rokomet kot šport dobil, kar si zasluži ter z njim številni akterji na igrišču, ko jih kar nekaj odhaja v tujino in jim že v tem trenutku želim vse najboljše v nadaljnjih karierah. Pričakujem fer, bojevito tekmo. Zmagovalec bo državni prvak in več ni za dodati."

Staš Skube, kapetan Gorenja Velenja: 
"Nekih velikih skrivnosti med nami ni. Veliko se omenja neodločen izid, ampak to ni nogomet, da bi lahko igrali nanj. Eni in drugi potrebujemo zmago, tako bomo štartali v tekmo. Veselim se tega praznika rokometa, ker mislim, da si slovenski rokomet si to zasluži. Naj zmaga boljši."

Luka Žvižej, kapetan Celja Pivovarne Laško: 
"Pritiska smo vajeni vso sezono. Mi smo klub, ki vedno cilja najvišje in kadar ciljaš najvišje, je vselej pritisk. Pripravljeni smo dobro, imamo še dva dni, da popravimo določene stvari. Ta tekma na koncu odloča o naslovu, vsakdo imajo svoje računice. Čaka nas 60 minut prave borbe in verjamem, da bomo šli po poti, ki smo si jo zadali, in da bomo osvojili naslov državnega prvaka."