25. 7. 2016

Celjani začeli s pripravami, Bećiri namesto Blagotinška

Celje Pivovarna Laško je z v ponedeljek zaključila počitniški premor in začela s pripravami na novo atraktivno sezono, ekipi pa se je kot najnovejši član pridružil Kristian Bećiri. Trener rokometašev Celja Pivovarne Laško, Branko Tamše, je na zboru lahko pozdravil zgolj devet igralcev članske ekipe, saj so ostali na pripravah članske, oziroma mladinske reprezentance Slovenije. Med njimi je bil tudi novinec, Kristian Bećiri, ki je pred tem nastopal v Mariboru in Velenju. RK Celje Pivovarna Laško je namreč moral po odhodu Blaža Blagotinška v Veszprem, hitro poiskati ustrezno rešitev na tem igralnem mestu in jo je našel v mladem hrvaškem krožnem igralcu. Danes sklenjeni dogovor velja za naslednje štiri sezone.

Celjani bodo sicer v pripravljalnem obdobju na sezono, ki z nastopanjem v ligi prvakov, SEHA ligi, domačem prvenstvu in Pokalu Slovenije prinaša velike izzive, večino časa preživeli v Zlatorogu, oziroma okolici. Tu bodo v prvem delu predvsem nabirali fizično moč in kondicijo, na popoldanskih treningih pa že poprijeli za žogo. Namreč kaj hitro bodo na vrsti tudi prve pripravljalne tekme, ki jih Tamše načrtuje kar nekaj, večina teh bo odigranih doma, nekaj pa tudi v gosteh, oziroma tujini. Vse dokler se ekipi ne pridružijo manjkajoči igralci, bodo s člansko ekipo trenirali tudi nekateri igralci iz mladinskih in kadetskih vrst Celja Pivovarne Laško, v zadnjem delu meseca avgusta, ko bo vsa ekipa že zbrana, pa Celjane čakajo še nekajdnevne priprave v Laškem. S prvim dvobojem se za pivovarje sezona sicer začenja že 27. avgusta, ko se bodo v superpokalnem obračunu v Portorožu pomerili s Koprom, že 3. septembra pa se v Zlatorogu obeta pravi mega spektakel. Takrat bo namreč za otvoritev sezone in kot osrednji dogodek praznovanja 70 let rokometa v Celju ter hkrati tudi uvodni krog SEHA lige, v dvorani Zlatorog gostovala ekipa Telekom Veszprema, pred dvorano pa bo velik koncert skupin Mambo Kings, San Di Ego in Šank Rock z obilico spremljevalnega programa.