24. 8. 2016

Klubi predstavili cilje pred sobotnim Superpokalom Slovenije

Na novinarski konferenci v Champions Loungu so udeleženci sobotnega Superpokala Slovenije predstavili želje in cilje pred prvima tekmama za lovoriko v novi sezoni.

V soboto, 27. avgusta, bo stadion Portorož znova gostil rokometni spektakel na prostem - Superpokal Slovenije, ki poteka v organizaciji Rokometne zveze Slovenije, Športnega turizma Portorož ter Občine Piran in na katerem se bosta v ženski konkurenci pomerili državni prvak Zagorje ter pokalni Krim Mercator, v moški pa državni prvak Celje Pivovarna Laško in pokalni podprvak Koper 2013. Vstopnice si lahko zagotovite na www.mojekarte.com in vseh prodajnih mestih podjetja Moje karte po enotni ceni 10 EUR za oba dvoboja. Otroci do 6. leta si lahko dogodek ogledajo brezplačno, a nimajo lastnega sedeža.


Poleg dveh tekem, ki si jih boste lahko ljubitelji rokometa sicer ogledali tudi na Sportklubu (žensko na SK3, moško na SK1), bo pripravljeno tudi za kopico spremljevalnega programa, med drugim bo Rokometna zveza Slovenije podelila nagrade najboljšim rokometašem prve lige 2015/16 ter najboljšim klubom v Pokalu mladih, Društvo športnih novinarjev Slovenije pa bo v Hram slavnih sprejelo prva rokometaša - posthumno Iztoka Puca ter Rolanda Pušnika.

SUPERPOKAL SLOVENIJE 2016, STADION PORTOROŽ

Sobota, 27. avgusta:
ZAGORJE : KRIM MERCATOR (ob 18.00) - neposredni prenos na Sportklubu 1
CELJE PIVOVARNA LAŠKO : KOPER (ob 20.30) - neposredni prenos na Sportklubu 3

IZJAVE Z NOVINARSKE KONFERENCE:

Bojan Voglar, trener Zagorja:

"Za nami je zelo turbulentno poletje, saj smo zaradi ne najboljše finančne situacije v klubu izgubili veliko igralk. Na superpokalu zato ne pričakujemo veliko. Želimo si odigrati dobro tekmo, potem pa se pripraviti za prvenstvo, da poskušamo po dolgem času iz ozadja napasti preboj na 'final four'."

Janja Rebolj, igralka Zagorja:

"Naša ekipa je mlajša in manj izkušena, kot v minuli sezoni, več kot pol rokometašic je mladink in za njih bo to prva tekma v članski kategoriji. Vseeno si želimo v soboto boriti po najboljših močeh in prikazati kar se da dobro igro."

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:

"Zagorje je v prejšnji sezoni pokazalo, kako močno je in je osvojilo naslov državnega prvaka. Pred to tekmo nas sicer že vsi vidijo kot zmagovalce, ampak Zagorjanke spoštujemo. Naredili bomo vse, da ubranimo to lovoriko."

Miša Marinček, igralka Krima Mercatorja:

"S pripravami na sezono smo začeli kmalu, ta vikend pa smo imeli na Memorialu Vinka Kandije tudi dobre pripravljalne tekme, ki so pokazale kako so se vklopile nove igralke. Menim, da uspešno. Naš cilj je, da zavzamemo primat v vseh domačih tekmovanjih in prvo lovoriko pričakujemo že v soboto."

Branko Tamše, trener Celja Pivovarne Laško:

"Veselim se tega superpokala, čeprav bi si ga želel en teden pozneje, saj smo šele včeraj, po vrnitvi štirih olimpijcev, začeli trenirati v polni postavi. Sam za zdaj še ne vem, kje je naše mesto. Po drugi strani pa vem, da je ekipa Kopra, ki je ista kot lani in okrepljena z Blažem Vončino in Nejcem Planincem, še močnejša. Igra hiter, zanimiv rokomet, takšnega, kot si ga želim tudi jaz. Pričakujem dobro tekmo in si želim, da bi bile tribune premajhne za vse, ter, da bo to lepa reklama za slovenski rokomet."

Luka Žvižej, igralec Celja Pivovarne Laško:

"Naš klub bo na Superpokalu Slovenije nastopil že šestič in naša obveza je, da to lovoriko znova prinesemo domov. Zavedamo se, da nas čaka težka in zanimiva tekma, na praktično domačem terenu igralcev Kopra, ki so verjetno tudi bolj navajeni vročih temperatur. Želel bi, da si ta spektakel ogleda še več gledalcev, kot lani, mi pa se bomo potrudili na igrišču."

Zoran Jovičić, trener Kopra 2013:

"Počaščeni smo, da smo se uvrstili na Superpokal Slovenije in igralcem sem dejal, da se prvič borimo za to lovoriko, kar je za tak klub v treh letih ogromno. Vse Koprčane in Primorce nasploh vabim, da se nam pridružijo na tem spektaklu in, da vsi skupaj prispevamo k promociji slovenskega rokometa, ki je letos doživel velik uspeh. Ekipo Celja Pivovarne Laško zelo spoštujemo, saj vemo, da je to naša najboljša ekipa, a se je ne bojimo in bomo vsako tekmo šli na zmago, tudi v soboto."

Uroš Rapotec, igralec Kopra 2013:

"Naša ekipa bo na Superpokalu Slovenije nastopila prvič in na to smo zelo ponosni. Naš cilj je, da prikažemo lepo predstavo in dobre igre, kot v lanski sezoni, obenem pa, da se poskušamo čim dlje upirati igralcem Celja Pivovarne Laško. Upam, da bo v Portorož prišlo čim več gledalcev, še posebej iz Kopra in, da bo ambient pravi."