17. 10. 2016

Dolenec in Marguč najboljša strelca svojih ekip v 4. kolu Lige prvakov

Četrto kolo Lige prvakov je postreglo s kakovostnimi predstavami slovenskih rokometašev, ki so znova dokazali, da so pomembni členi v svojih klubih. Tokrat sta se najbolj izkazala Jure Dolenec ter desno krilo Gašper Marguč, ki sta bila najboljša strelca svojih ekip.

TELEKOM VESZPRÉM : THW KIEL 21:19 (13:10)
Ancsin 5, Marguč 5, Blagotinšek, Gajić; Vujin 7.

V najbolj pričakovani tekmi 4. kola v skupini A sta se pomerila madžarski Veszprém ter nemški Kiel. Moštvi, ki se dobro poznata, saj sta se v rokometni Ligi prvakov srečali že petnajstič, sta v tekmo krenili odločno. Na obeh straneh smo videli trdno obrambo in izenačen boj, vendar so is gostitelji do konca prve polovice priigrali tri zadetke naskoka. Drugi polčas so bolje začeli rokometaši Kiela, ki so z hitrimi protinapadi ujeli madžarsko moštvo in izenačili na 15:15. Pri gostih je blestel nekdanji igralec Veszpréma Marko Vujin, ki se je v nekdanji domači dvorani očitno počutil odlično, saj je zadel kar sedemkrat. V napetem finišu so bili boljši domači, ki so tako zabeležili osmo zmago na medsebojnih obračunih s Kielom. Pri gostiteljih se je izkazal tudi slovenski rokometaš Gašper Marguč, ki je bil s petimi doseženimi goli ob Ancsinu najboljši strelec domačih.

PARIS SAINT-GERMAIN : SC FLENSBURG-HANDEWITT 27:22 (13:11)
Gensheimer 7, N. Karabatić 6, Remili 5, Škof; Jakobsson 5.

Francosko moštvo je v četrtem krogu Lige prvakov doma premagalo nemški Flensburg. Po poškodbi se je vrnil Nikola Karabatić in takoj prispeval levji delež k zmagi svojega moštva. Tako je PSG zabeležil še tretjo zaporedno zmago v tej sezoni, medtem ko Flensburg za zdaj ostaja brez zmage.

BJERRINGBRO-SILKEBORG : ORLEN WISLA PLOCK 33:24 (18:14)
Knudsen 7, Markussen 7, Seb. Skube 2; Duarte 6.

Za moštvi Bjerringbro-Silkeborg in Wisla Plock je bila to prva medsebojna tekma v elitnem tekmovanju stare celine. Danci so pokazali premoč ter na krilih Michaela Knudsena, ki se je vrnil po poškodbi, premagali poljsko ekipo, ki tako v tej sezoni Lige prvakov ostaja pri vsega eni točki. Domače je pred tekmo razveselila novica, da je trener Peter Bredsdorff-Larsen, ki je v minuli sezoni klub popeljal do prvega naslova v zgodovini - naslova danskih državnih prvakov, podaljšal pogodbo do leta 2019. Po tekmi je izjavo podal Sebastijan Skube, ki je za zmago Bjerringbro-Silkeborga prispeval dva gola: ''Michael Knudsen je bil danes tisti, ki je naredil razliko. Bil je neverjeten in zares je bilo prijetno igrati z njim. Je najboljši krožni napadalec, s katerim sem imel priložnost igrati.''

FC BARCELONA LASSA : KADETTEN SCHAFFHAUSEN 38:25 (21:12)
Lazarov 7, Syprzak 5; Maros 8, Delhees 3, Tominec 1.

Barcelona v tej sezoni elitne Lige prvakov še ne pozna poraza. Tako ostaja tudi po tekmi z ekipo Kadetten Schaffhausen, ki je bila odločena že v prvem polčasu. Z izjemno igro v prvem delu, ki jo je pohvalil tudi trener španskega kluba, Xavi Pascual, so prišli namreč po slabih 30 minutah do prednosti desetih zadetkov (20:10). Katalonci ostajajo na prvem mestu v skupini A, na drugi strani pa so Švicarji, za katere je naš Nik Tominec zadel enkrat, edina ekipa v tej skupini, ki je še brez točk. ostaja brez točk.

KS VIVE TAURON KIELCE : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 31:23 (16:15)
Bielecki 5, Djukić 5, Bombač 3, Zorman; Janc 7, Mlakar 5, Malus 3, Mačkovšek 2, Kodrin 1, Razgor 1, Zarabec 1, L. Žvižej 1, Grošelj, Lesjak, Marguč, Poteko, Suholeznik.

Podrobna analiza tekme je na voljo tukaj.

RK PPD ZAGREB : RK MEŠKOV BREST 22:27 (10:14)
Horvat 6, Miklavčič 4, Cingesar, Skok; Kristopans 7, Atman 5, Nikulenkau 5.

Hrvaškemu moštvu v tej Ligi prvakov enostavno ne gre. Izbrance slovenskega selektorja Veselina Vujovića za nameček pestijo še poškodbe ključnih igralcev. Tekma proti beloruski ekipi je bila v prvem polčasu sicer izenačena, vendar so bile stalne napake razlog, da je Meškov zadrževal priigrano prednost in nazadnje brez večjih težav zmagal. Vzdušje na tekmi je bilo živčno in napeto, kar se je odrazilo tudi na igrišču, saj sta Kontrec pri domačih ter Babičev pri gostih dobila rdeča kartona zaradi pretepa, temu je pa sledila še serija dvominutnih kazni, ki so se zavlekle v drugi polčas. Po koncu tekme je slovenski reprezentant David Miklavčič, ki je na tekmi zadel štirikrat, povedal: ''Naša težava je, da ne uspemo igrati enako dobro v napadu in v obrambi vsaj 20 minut. Ko se skozi celotno tekmo trudiš ujeti tekmeca, ni lahko in je tudi psihološko izjemno naporno.''

RK VARDAR : MOL-PICK SZGED 30:27 (16:15)
Dibirov 8; Balogh 9, Gaber 2, St. Skube 2, Šoštarič 1.

Začetek tekme med Vardarjem in Szgedom je bil zelo izenačen. Pri Madžarih je z odličnim izvajanjem sedemmetrovk (5:5) v prvem polčasu, ki se je končal s prednostjo enega zadetka za makedonske prvake, izstopal Zsold Balogh. V drugem delu so rokometaši iz Skopja na krilih odličnega ruskega krilnega rokometaša Timurja Dibirova tekmo varno pripeljali do konca in tako zabeležili četrto zaporedno zmago v Ligi prvakov. Med strelce so se pri gostih vpisali vsi trije slovenski rokometaši – Matej Gaber, Staš Skube ter Mario Šoštarič.

RK MONTPELLIER : ČEHOVSKI  MEDVEDI 26:22 (12:9)
Dolenec 8, Guigou 5, Porte 5, Kavtičnik 1, M. Žvižej 1; Kuretkov 5

V skupini C Montpellierju v uvodnih kolih ne gre vse po načrtih, saj so rokometaši francoskega moštva po dveh nepričakovanih porazih proti La Rioji in Eleverumu v četrtem krogu nujno potrebovali zmago, če želijo ostati v zanesljivem boji za uvrstitev med najboljših 16 ekip Lige prvakov. Leta 2010 sta se ti dve moštvi pomerili za uvrstitev med štiri najboljše ekipe stare celine. Ker je bil rezultat po dveh tekmah izenačen (32:27, 27:32), je sledilo izvajanje sedemmetrovk, pri katerih so bili uspešnejši rokometaši Čehovskih medvedov. Prav zato je bil psihološki pritisk na rokometaše Montpellierja toliko večji. Na tekmi je bilo precej nihanja v  igri, vendar so na koncu gostitelji zdržali pritisk in zmagali. Pri Francozih je blestel Jure Dolenec, ki je zabil osem golov, po enega pa sta prispevala Vid Kavtičnik in Miha Žvižej.