10. 12. 2016

Urbanscape Loka na domačem terenu do zmage nad Koprom 2013

Rokometaši Urbanscapa Loke so v 15. kolu 1. A DRL gostili Koprčane, ki na lestvici trenutno zasedajo drugo mesto. V izjemno izenačenem dvoboju so domačini z golom Grege Jamnika v zadnji minuti prišli do svoje osme zmage (25:24), Koprčanom pa so zadali drugi poraz v sezoni.

Osrednja tekma 15. kola je bila na Gorenjskem, na njej pa so obe točki na veliko veselje okoli 400 gledalcev osvojili Škofjeločani. Domači rokometaši so po osmi zmagi na visokem četrtem mestu in za tretjeuvrščenimi Novomeščani zaostajajo za točko, medtem ko so drugouvrščeni Koprčani doživeli drugi poraz v tej sezoni, tako da imajo vodilni Ribničani zdaj štiri točke več.

Obračun v dvorani Poden so bolje začeli izbranci gostujočega trenerja Zorana Jovičića, ki so v deseti minuti povedli s 5:1. A nato so se prebudili gostitelji in zgolj pet minut kasneje tekmo postavili v začetno izhodišče (6:6), v 17. pa povedli z 8:6. V nadaljevanju se je odvijal ogorčen boj za vsak košček igrišča, ekipi sta se veliko menjavali v vodstvo in prevzemali kratkotrajne pobude.

Do končnice se je tehtnica nagibala na obe strani. V 55. minuti so si gostitelji priigrali prednost dveh golov (23:21), po Jovičićevi minuti odmora pa so gosti prek Adama Bratkoviča in Uroša Rapotca izenačili na 23:23. Slabo minuto pred koncem je domači trener Siniša Markota pri neodločenem izidu 24:24 zahteval minuto odmora, po njej so Škofjeločani iztržili sedemmetrovko, strelec zmagovitega gola pa je bil Grega Jamnik, s sedmimi goli tudi najbolj učinkovit igralec domače ekipe. Toliko zadetkov je v gostujoči dosegel tudi Bratkovič.

1. A DRL ZA MOŠKE, 15. KOLO

Sobota, 10. december 2016:
URBANSCAPE LOKA : KOPER 2013 25:24 (13:12)
Jamnik 7, Kavčič 6; Bratkovič 7, Vlah 5.

KRKA : DOL TKI HRASTNIK 29:20 (16:8)
Lavrič 7, Irman 6; Guček 4, Klepej, Brilej in Bauerheim po 3.

TRIMO TREBNJE : JERUZALEM ORMOŽ 31:25 (17:15)
Djurdjevič in Kotar 9; Mesarić 6, Cirar 5.

ISTRABENZ PLINI IZOLA : DOBOVA 17:24 (10:13)
Jurič 4, Božič in Poberaj po 3; Koprivc 9, Hardović 4.

RIKO RIBNICA : DRAVA PTUJ 42:31 (19:13)
Kovačič 8, Knavs 6; Rajič in Maroh po 6.

SLOVENJ GRADEC 2011 : MARIBOR BRANIK 26:30 (13:17)
Šol 8, Cvetko 7; Hrastnik 6, Kapular in Sok po 5.

LESTVICA
M EKIPA N Z I P + - +/- T