3. 1. 2016

Slovenci v ponedeljek in torek z Makedonci, v petek in soboto s Hrvati

V okviru priprav za nastop na EP na Poljskem bo moška članska reprezentanca Slovenije odigrala tudi štiri tekme. Ekipa selektorja Veselina Vujovića se bo najprej dvakrat srečala z Makedonijo, nato pa dvakrat še s Hrvaško.

 

 

Po dveh prostih dnevih med novoletnimi prazniki (31. december in 1. januar) se je 21 kandidatov za nastop na bližnjem EP na Poljskem spet zbralo na pripravah v Zrečah. Poleg treningov bodo od ponedeljka do sobote odigrali tudi štiri pripravljalne tekme z reprezentancama Makedonije in Hrvaške, ki bosta prav tako igrali na letošnjem evropskem prvenstvu.

 

 

Prva od dveh tekem med Slovenijo in Makedonijo bo v ponedeljek, 4. januarja, ob 18. uri v Krškem, druga pa naslednji dan (torek, 5. januar) ob 18. uri v celjski dvorani Zlatorog. Edino tekmo izven domačih meja bodo Slovenci odigrali proti Hrvaški v petek, 8. januarja, ob 19. uri v Ivanić Gradu, z istim nasprotnikom pa se bodo srečali tudi v soboto, 9. januarja, ob 16.15 v dvorani Bonifika v Kopru.

 

 

"Na teh tekmah bo glavno to, da bomo igrali dobro. To še posebej velja za obrambo, ki mora biti na vrhunski ravni, kajti prav obramba je osnova dobrega rezultata. Ne bom rekel, da rezultati na pripravljalnih tekmah niso v prvem planu. Proti Makedoniji bom dal priložnost vsem 21 igralcem, kar pomeni veliko menjav, zaradi teh pa tudi ne bomo mogli igrati v zelo visokem ritmu," pravi selektor Veselin Vujović.

 

 

Kljub številnim rotacijam igralcev Vujović napoveduje dve zmagi proti Makedoniji, saj ocenjuje, da je Slovenija boljša od nasprotnika. "Proti Hrvaški bosta imeli tekmi že bolj tekmovalni značaj, saj bosta zadnji pred začetkom EP. Proti Hrvatom bomo skušali igrati vsa približno tako kot na EP, čeprav je za to mogoče še nekoliko prezgodaj," je še povedal Vujović.

 

 

Selektor slovenske reprezentance bo v igri pozoren na vsako malenkost in napake, ki jih bo potem potrebno odpraviti: "Hitrost, (pol)protinapad in hiter pretok žoge so že na vrhunski ravni. V obrambi pa moramo usposobiti igralce tipa Mačkovšek in Cehte, da bosta čim boljša v obrambi in ne bo potrebno toliko menjav pri prehodu v napad."

 

 

 

SPORED PRIPRAVLJALNIH TEKEM SLOVENIJE:

 

 

 

Ponedeljek, 4. januar 2016 (Krško):

 

 

ob 18.00: Slovenija - Makedonija

 

 

 

Torek, 5. januar 2016 (Celje, dvorana Zlatorog):

 

 

ob 18.30: Slovenija - Makedonija

 

 

 

Petek, 8. januar 2016 (Ivanić Grad):

 

 

ob 19.00: Hrvaška - Slovenija

 

 

 

Sobota, 9. januar 2016 (Koper, dvorana Bonifika):

 

 

ob 16.15: Slovenija - Hrvaška