4. 4. 2016

Ivezič: Izkoristiti moramo vse naše potenciale, ki so izjemni!

Poleg članske reprezentance se trenutno na pripravah mudijo tudi slovenski mladinci, igralci letnika 1996 in mlajših, ki jih ta konec tedna v portugalskem Fafu čakajo kvalifikacije za uvrstitev na evropsko prvenstvo. Gre za nadarjeno generacijo letnika 1996, ki je v kadetski kategoriji osvojila drugo mesto na svetu, zato je cilj nič drugega kot uvrstitev na novo veliko temovanja, ki bo od 28. julija do 7. avgusta potekalo na Danskem, nanj pa se bo uvrstila zgolj zmagovalna ekipa kvalifikacijske skupine.

"Uvrstitev na prvenstvo bi bila izjemno pomembna, saj bi fantom omogočila dodatno priložnost za njihov razvoj, kar je v tem trenutku celo bolj pomembno kot rezultat," je misli pred sklepnim delom priprav na kvalifikacije uvodoma strnil trener Slavko Ivezič in dodal, da je izjemno zadovoljen z organizacijo: "priprave v Zrečah potekajo v idelanih pogojih, še boljših kot v preteklosti. Dvorana nam je na voljo v vseh terminih, prav tako prostori za video analizo, fitnes in bazeni, zaradi odličnega vremena pa treninge opravljamo tudi v naravi."

Fantje pod vodstvom strokovnega štaba v Zrečah trenirajo od torka dalje, v tem času pa so se posvetili vsem fazam igre, ki naj bi jih krasila na Portugalskem, stopnjevali so intenzivnost treningov in motivacijsko pripravo, obenem pa se že lotili spoznavanja igre Romunije, Estonije ter Portugalske, tekmecev, ki jih čakajo ta konec tedna. "Intenzivnost moramo pokazati predvsem v obrambi, v kateri imamo največ rezerv. Obramba namreč v tem trenutku še ne deluje po mojih načelih oziroma sistemu igre, fantje so preveč mehki in se morajo zavedati, da bo potrebno na Portugalskem v tem elementu igre še posebej maksimalno garati."

Celjski strateg je doslej zadovoljen z vzdušjem v ekipi ter sodelovanjem z vsemi člani strokovnega štaba, tudi najtesnejšim sodelavcem - pomočnikom Klemnom Luzarjem, s katerim si dobro delita naloge ter poskušata fante pripraviti na vse pasti, ki jih ponujajo te kvalifikacije. "V reprezentanci vlada pravi ekipni duh na in ob rokometnem igrišču, predvsem pa je pomembno to, da so fantje zdravi in pripravljeni na delo, saj to omogoča normalen trenažni proces. Trenutno je v ekipi 19 fantov, pred kvalifikacijami bodo odpali še trije, kar je žal sestavni del športa. Vseeno pa to ne pomeni, da ne bodo dobili priložnosti v prihodnje. Upam, da bo tako vzdušje vladalo do konca priprav in, da se ne bo nihče poškodoval."

V tem tednu bodo mladi slovenski upi še bolj podrobno spoznali vse tekmece, začenši z Romuni, s katerimi se bodo pomerili na uvodu, v petek, 8. aprila, ob 18.00 po slovenskem času. "Najprej se bomo lotili Rumonov, ki niso naivna ekipa, zato bo dobra priprava zelo pomembna. Veliko pozornosti bomo posvečali tudi Portugalski, ki bo imela zaradi domačega parketa določeno prednost. Vseeno menim, da je naša reprezentanca izkušenejša in navajena igrati težke tekme, zato razmišljamo le o uvrstitvi na evropsko prvenstvo. Izkoristiti moramo vse naše potenciale, ki so izjemni."

Mladinci so odigrali tudi pripravljalno tekmo z Mariborom Branikom, proti kateremu so izgubili z 29:31.

MARIBOR BRANIK : SLOVENIJA U20 31:29 (18:15)
Slovenija: Kastelic (4 obrambe), Leben (5 obramb), Urbič (3 obrambe); Moljk 1, Stojnič 1, Zugan 4, Kavčič 2, Rašo 1, Janc 5, Vlah 2, Grošelj 1, Kotar 1, Malus 2, Sokolič 2, Velkavrh 2, Planinc 2, Marguč 3, Stopar, Cvetko; Trener: Slavko Ivezič
Maribor Branik: Čudič (9 obramb), Beloševič (7 obramb); Žmavc 1, Kaleb 7, Špelić 1, Jamnik, Poklar 2, Sok 4, Hrastnik 1, Fidel 3, Verdinek 5, Čagalj 4, Bećiri 3; Trener: Jože Perčič

Sedemmetrovke: Slovenija 1 (3), Maribor 5 (5)
Izključitve: Slovenija 2 min, RK Maribor 0 min

MLADINCI, KVALIFIKACIJE ZA EP 2016
Fafe (Portugalska), 8.-10. april


Petek, 8. aprila:
ROMUNIJA : SLOVENIJA (18.00)
ESTONIJA : PORTUGALSKA (20.00)

Sobota, 9. aprila:
SLOVENIJA : ESTONIJA (17.00)
PORTUGALSKA : ROMUNIJA (19.00)

Nedelja, 10. aprila:
ROMUNIJA : ESTONIJA (16.00)
SLOVENIJA : PORTUGALSKA (18.00)

Vse ure so po slovenskem času.

VABLJENI IGRALCI:


Rok Cvetko (Drava Ptuj)
Matic Grošelj (Celje Pivovarna Laško)
Blaž Janc (Celje Pivovarna Laško)
Urh Kastelic (Maribor Branik)
Aleks Kavčič (Urbanscape Loka)
Matic Kotar (Trimo Trebnje)
Grega Krečič (Koper 2013)
Tilen Leben (Sevnica)
Jaka Malus (Slovenj Gradec 2011)
Gal Marguč (Celje Pivovarna Laško)
Jaka Moljk
(Koper 2013)
Nejc Planinc (Slovan)
Leon Rašo (Krka)
Tilen Sokolič (Koper 2013)
Darko Stojnič (Slovan)
Žiga Stopar (Moškanjci-Gorišnica)
Žiga Urbič (Trimo Trebnje)
Andraž Velkavrh (Istrabenz plini Izola)
Aleks Vlah (Koper 2013)

Strokovni štab:

Slavko Ivezić - trener
Klemen Luzar - pomočnik trenerja
Luka Kisovec - trener vratarjev
Tomaž Skledar - fizioterapevt
Dušan Polimac - zdravnik
Nejc Ajdnik - tehnični vodja