6. 4. 2016

Rokometaši prispeli na Švedsko in opravili prvi trening

Moška članska reprezentanca je zgodaj popoldne prek Zagreba in letališča v Kobenhavnu, ki je od Malma prek ožine Oresund in posebnega tunela, umetnega otoka ter 8-kilometrskega mosta oddaljen 30 kilometrov, pripotovala na prizorišče kvalifikacij za olimpijske igre. Na Švedsko so že pripotovali tudi Iranci in Španci, petkovi tekmeci Slovenije.

Po nastanitvi v hotelu so izbranci Veselina Vujovića že opravili prvi trening v veliki Malmö areni, ki sprejme nekaj več kot 13.000 gledalcev in bo na tekmah Švedske zagotovo nabito polna. Zgrajena je bila leta 2008 in je pred petimi leti gostila svetovno prvenstvo v rokometu, na katerem naša izbrana vrsta ni nastopila.

Rokometaši bodo do do prve tekme trenirali še trikrat, vodstvo reprezentance pa v četrtek zvečer čaka še tehnični sestanek, na katerem se bo seznanilo s podrobnostmi organizacije turnirja.

Veselin Vujović, selektor Slovenije:

"Čeprav se je na začetku zdelo, da pot na Švedsko ne bo naporna, se je na koncu malce zavlekla zaradi čakanja v hotelu, a to ni pokvarilo vzdušja, ki vlada v reprezentanci. Dvorano Malmö arena smo že preizkusili in oddelali dober trening, razpoloženje igralcev pa je na visoki ravni. Naša pričakovanja so še naprej najvišja - uvrstitev na olimpijske igre, saj iskreno mislim, da imamo za to znanje, kakovost in vse ostale pogoje."

RAZPORED TEKEM:

Petek, 8. april:
ŠPANIJA : SLOVENIJA (17.00)
IRAN : ŠVEDSKA (19.15)

Sobota, 9. april:
ŠPANIJA : IRAN (16.15)
SLOVENIJA : ŠVEDSKA (18.30)

Nedelja, 10. april:
ŠVEDSKA : ŠPANIJA (16.30)
SLOVENIJA : IRAN (18.45)

Vse tekme Slovenije si boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na TV Slovenija 2.