8. 4. 2016

Dean Bombač najboljši evropski igralec v marcu

EHF je slovenskega reprezentanta Deana Bombača izbrala za najboljšega rokometaša marca! Bombač je v osmini finala blestel na domači tekmi osmine finala proti Kielu, ki jo je Pick dobil s 33:29, na povratni tekmi pa so Nemci nadoknadili zaostanek in se prebili v četrtfinale.

"Zadovoljen sem s sezono, a mislim, da bi lahko naredil še kaj več. Zaradi težav s kolenom nisem bil v najboljši formi. Zdaj razmišljam samo, kako uspešno končati sezono s Pickom, v katerem si želim pustiti določeno zapuščino, preden se preselim," je dejal srednji zunanji igralec, ki bo po sezoni prestopil v Kielce.

Šestindvajsetletni Bombač, ki si močno želi nekdaj slaviti v ligi prvakov, je bil s 101 zadetkom drugi strelec tekmovanja, zaostal je za šest zadetkov za vodilnim Mikkelom Hansnom. Bombač sicer danes s Slovenijo v Malmöju začenja boj za letošnje olimpijske igre.

Novinarji so v izboru za igralca meseca glasovali še za Madsa Mensaha Larsna (Dan/Rhein-Neckar Löwen), Alema Toskića (Srb/Vardar), Rodriga Corralesa (Špa/Wisla Plock) in Arpad Šterbika (Špa/Vardar).