10. 4. 2016

Mladinci so se brez poraza uvrstili na evropsko prvenstvo!

Reprezentanca fantov do 20 let je na Portugalskem po uspehih proti Romuniji in Estoniji zadnji dan turnirja ugnala tudi gostitelje kvalifikacij (23:21) in se uvrstila na EP 2016 na Danskem, ki bo potekalo od 28. julija do 7. avgusta. Poleg naše izbrane vrste, ki je s to generacijo na lanskem svetovnem kadetskem prvenstvu osvojila naslov podprvaka, bodo na severu Evrope igrali še Hrvaška, Danska, Francija, Islandija, Madžarska, Makedonija, Nemčija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Rusija, Srbija, Španija, Švica in Švedska. Za Slovenijo bo to že deveti nastop na prvenstvu najboljših rokometašev Evrope.

3. kolo:
SLOVENIJA : PORTUGALSKA 23:21 (9:9)
Slovenija:
Janc 8, Marguč 5, Malus 4, Sokolič 2, Cvetko 1, Stojnić 1, Velkavrh 1, Vlah 1, Grošelj, Kastelic, Kavčič, Kotar, Moljk, Planinc, Rašo, Urbič.
Portugalska:
Soares Martins 7, Ferreira 3, Barbosa 2, Gomes 2, Tavares 2, Cavalcanti 1, Frade 1, Oliveira 1, Quintas 1, Ribeiro 1, Capdeville, Fernandes, Monteiro, Ribeiro, Santo Sousa, Silva.

Sedemmetrovke: Slovenija 4/7; Portugalska 4/8.
Izključitve: Slovenija 8 min; Portugalska 4 min.

STATISTIKA

Slavko Ivezić, selektor mladinske reprezentace:

"Zelo sem vesel, da si je ta zelo nadarjena generacija priborila nastop na evropskem prvenstvu na Danskem. Za te rokometaše bo to najboljše izobraževanje v njihovi športni karieri, saj se bodo lahko pomerili z vrstniki iz Evrope. Imeli smo izjemno težko nalogo, saj je Portugalska zelo nadarjena ekipa. Bili smo na robu, vendar smo zdržali, kljub začetni zelo slabi igri. V prvem polčasu smo zgrešili kar 14 strelov, kar je občutno preveč. Kljub temu smo bili skupaj, kar kaže kvaliteto te reprezentance. Tekmo smo na koncu privedli v takšno situacijo, da nismo trepetali do konca, kar je najpomembneje. Fantje si zaslužijo vse pohvale za borbenost in predvsem igro v obrambi. Pokazali so vrhunski nivo, kar nas je popeljalo na prvenstvo, Verjamem, da smo z uvrstitivjo na evropsko prvenstvo dopolnili zgodovinski dan za slovenski rokomet."

Jaka Malus, kapetan mladinske reprezentance:

"Uvrstitev na prvenstvo je zelo pomembna za to generacijo, potrdil smo dobre rezultate iz kadetske kategorije. Tekma je bila težka, vendar smo v ključnih trenutkih odigrali odlično v obrambi, kar potrjuje nizko število prejetih golov. Zelo dobro smo bili pripravljeni na Portugalce, zato nismo reagirali panično in varno tekmo pripeljali do konca. Ko smo zaigrali sproščeno, je bilo veliko lažje in smo zasluženo slavili. Veseli smo, da smo dopolnili uspeh članske reprezentance."

ROMUNIJA : ESTONIJA 35:19 (15:10)
Thalmaier 7, Dumitru in Nagy po 5; Roosna 6, Toom 5.

Že odigrano, 2. kolo:

SLOVENIJA : ESTONIJA 37:18 (16:8)
Slovenija:
Janc 7, Marguč 4, Kotar 3, Moljk 3, Planinc 3, Velkavrh 3, Vlah 3, Cvetko 2, Grošelj 2, Kavčič 2, Malus 2, Sokolič 2, Stojnič 1, Kastelic, Urbič.

Sedemmetrovke: Slovenija 2/2; Estonija 2/3.
Izključitve: Slovenija 8 min; Estonija 4 min.

STATISTIKA

PORTUGALSKA : ROMUNIJA 30:22 (17:11)
Soares Martins 6, Ferreira in Frade po 5; Bologna 6, Manescu 4.

1. kolo:
ROMUNIJA : SLOVENIJA 17:31 (11:14)
Slovenija:
Kastelic, Moljk, Stojnič, Kavčič, Janc 7, Vlah 1, Grošelj, Kotar, Malus 5, Sokolič 2, Velkavrh 2, Urbič, Planinc 1, Marguč 9, Cvetko 4.

Sedemmetrovke: Romunija 3/4, Slovenija 1/1.
Izključitve: Romunija 6 min, Slovenija 10 min.

STATISTIKA

ESTONIJA : PORTUGALSKA 21:37 (8:21)
Roosna in Toom po 6; Cavalcanti in Soares Martins po 7.

LESTVICA:

1. SLOVENIJA     3  3  0  0  91:56  (+35) 6