3. 5. 2016

Zorman in Marguč dobila nasprotnike v polfinalu Lige prvakov

V torek je v nemškem Kölnu potekal žreb pred finalnim turnirjem najboljše četverice Lige prvakov, na katerem bosta s svojima ekipama nastopila tudi Uroš Zorman in Gašper Marguč. Ples kroglic je slovenska rokometaša posadil v različna polfinalna para. Reprezentančni kapetan bo s Kielcami v polfinalu zaigral proti PSG-ju, ki je v četrtfinalu izločil Zagreb selektorja Veselina Vujovića, Margučev Veszprem pa čaka obračun z nemškim Kielom.

Zorman bo s poljskim klubom, v katerega je prestopil leta 2011, v polfinalu nastopil že tretjič, skupno pa osmič v karieri. 28. in 29. maja bo v Kölnu lovil svoj tretji evropski naslov. Na drugi strani bo Margučev Veszprem na finalnem turnirju Lige prvakov igral že tretjič zapored, oziroma petič skupno v polfinalu. Lani je s slovenskim rokometašem osvojil drugo mesto, saj ga je v finalu Barcelona premagala z 28:23.

LIGA PRVAKOV, FINALNI TURNIR, POLFINALE

Sobota, 28. maja:
KIELCE : PSG
KIEL : VESZPREM

Finale in tekma za tretje mesto bosta na sporedu v nedeljo, 29. maja.


Svoje nasprotnike v polfinalu Pokala EHF sta dobila tudi slovenska vratarja Gorazd Škof in Primož Prošt. Brežičan bo z Nantesom, ki bo 14. in 15. maja gostil finalni turnir, nastopil proti katalonski ekipi Granollers, Zasavčan pa se bo s Frischem zoperstavil Chamberyu.

POKAL EHF, FINALNI TURNIR, POLFINALE

Sobota, 14. maja:
NANTES : GRANOLLERS
FRISCH : CHAMBERY

Finale in tekma za tretje mesto bosta na sporedu v nedeljo, 15. maja.