14. 5. 2016

Gorenje Velenje komajda s celo kožo iz Kopra

Zaključeno je 6. kolo končnice 1. NLB Leasing lige. Največ dela je imelo vodilno Gorenje, ki je na gostovanju v Kopru v 36. minuti zaostajalo že s 14:21, na koncu pa zmagalo s 30:29. Do zanesljive zmage so se proti Ribnici prebili rokometaši Celja Pivovarne Laško, na gostovanju v Škofji Loki je bil na tesni tekmi uspešen tudi mariborski Branik (24:21).

1. NLB LEASING LIGA, KONČNICA, 6. KOLO:

Sobota, 14. maja:

KOPER 2013 : GORENJE VELENJE 29:30 (17:12)
Smolnik 6, Gorela in Rapotec po 5; Šoštarič 7, Kleč 4.

Koprčani so bili proti Velenjčanom na zelo dobri poti, da dve točki zadržijo doma, saj so vodili že za sedem golov, ki pa jih je Gorenje nadoknadilo in na koncu po dramatičnem zaključku, ko sta sodnika razveljavila gol za izenačenje Tilna Sokoliča, prišli do pete zmage v končnici za prvaka.

Velenje je na Obali v šesti minuti vodilo s 4:1, v 15. minuti pa je že zaostajalo 4:7. Hitro sta bili ekipi spet skupaj (7:6), nato pa je koprska zasedba s tremi zaporednimi goli prisilila gostujočo klop, oziroma Marka Šibilo, da je vzel še drugi timeout. Veliko bolje Gorenju po tem ni šlo, v 25. minuti je zaostajal s 15:10, pet golov razlike je bilo tudi ob polčasu.

Na začetku drugega so Primorci še povišali prednost, v 44. minuti pa je po dveh zaporednih golih Senjamina Burića Velenje znižalo na 20:23. S tem so dobili nekaj prepotrebne energije, zaostanek so sčasoma zmanjševali, v 52. minuti prišli na 25:26, v 53. pa po golu Maria Šoštariča poravnali izid.

Koper je še enkrat prišel v prednost, po dveh golih Anžeta Ratajca pa so gosti po dolgem času vodili. Niko Medved je zadel za +2, Žiga Smolnik je v 58. minuti še zadel za gol zaostanka in nekaj upanja, v zadnjih sekundah pa je Tilen Sokolič že zadel za izenačenje, vendar sta sodnika gol razveljavila in dve točki sta šli v Velenje.

Prvi strelec tekme je bil Šoštarič s sedmimi goli, enega manj je dal Smolnik.

Koper bo v 7. kolu igral proti Celju Pivovarni Laško, Velenje pa proti Urbanscape Loki. Obe tekmi bosta v sredo.

CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RIKO RIBNICA 35:25 (16:12)
Mlakar 9, Blagotinšek 4; Skušek 5, Henigman 4.

Celjani so igrali proti tekmecu, ki jim je na uvodu končnice malce zagrenil življenje in jim odnesel dragoceno točko v boju za prvaka. Dolenjcem tokrat podobno presenečenje ni uspelo, saj so njihovi tekmeci predvsem po zaslugi učinkovitega drugega polčasa, v katerem so dosegli 19 zadetkov (19:13) prišli do zanesljive zmage.

Ribničani so sicer uvodoma pokazali nekaj odpora, saj je Jan Pucelj v deseti minuti zadel za 6:4. Kot pa se je izkazalo, je bilo to in 6:5 zadnje vodstvo Rika na tekmi. Celjani so tudi na krilih razigranega Žige Mlakarja že do polčasa povečali naskok na štiri zadetke.

V uvodu drugega dela so Celjani nadaljevali svoj nalet s konca prvega polčasa. Blaž Janc je v 34. minuti zadel za 18:13, Blaž Blagotinšek je v 40. minuti poskrbel za 22:16, ko pa sta zapovrstjo v 47. minuti ribniško mrežo zatresla še Vid Poteko in znova Blagotinšek, pa je bila tekma dokončno odločena, saj so Celjani vodili že z 28:20. Najvišja prednost na tekmi je znašala deset zadetkov.

Najboljši strelec pri domačih je bil Mlakar z devetimi zadetki, pri gostih jih je Janez Skušek dosegel pet.

Celjani bodo v prihodnjem kolu v sredo gostovali v Kopru, Ribničani pa v Mariboru.

URBANSCAPE LOKA : MARIBOR BRANIK 21:24 (11:12)
Bogdanič Jenko 8, Kavčič 5; Cingesar 9, Špelić 5.

STATISTIKA

Maribor je v Škofji Loki prišel do pričakovanih dveh točk, za kateri pa se je moral dobro potruditi. Domači Urbanscape je Štajerce pošteno namučil, orožje je dokončno predal šele v zadnjih minutah tekme.

Že uvod tekme je nakazal, da bo to obračun številnih preobratov. Gosti so povedli z 2:0 in 6:3, nakar je bila po seriji treh golov Aleksa Kavčiča v vodstvu domača ekipa, v izdihljajih prvega polčasa pa si je gol prednosti za nadaljevanje priigral Maribor.

Škofjeločani so z dvema goloma na začetku drugega polčasa spet povedli, nazadnje so vodili s 14:13, nato pa je mariborska zasedba za gol vodila do 49. minute, ko je bilo 20:18. Dva oziroma en zadetek prednosti so varovanci Slavka Iveziča v dobrih zadnjih desetih minutah znali zadržati, ko je v 58. minuti Darko Cingesar zadel za 23:20, pa je bila tekma odločena.

Urbanscape Loka bo v naslednjem kolu igrala proti Gorenju Velenju, Maribor Branik pa proti Riko Ribnici, obe tekmi bosta v sredo.
LESTVICA:

1.RK GORENJE VELENJE651060