18. 5. 2016

Mladinci Krke sezono končali z 20. zmago

Krkina ekipa mladincev je v nedeljo v dvorani Marof odigrala še zadnjo tekmo v 1. mladinski ligi in v izjemno uspešni sezoni 2015/16 vknjižila še dvajseto zmago. Krkaši so v nedeljo gostili ekipo RD Urbanscape Loka, ki se bo morala po porazu v Novem mestu še močno potruditi za obstanek v najkakovostnejši mladinski ligi. Rezultat tekme je bil 33:32 (15:15).


Srečanje je bilo za Novomeščane zgolj formalnost, saj so si naslov državnega prvaka zagotovili že pred tremi tedni, ko so si tri tekme pred koncem prvenstva z zmago nad trebanjskim Trimom zagotovili neulovljivo prednost pred vso konkurenco.


Sicer pa je bil včerajšnji dan še posebej slovesen, saj so Krkini mladinci že pred tekmo iz rok selektorja slovenske moške mladinske reprezentance, Slavka Ivezića, prejeli pokal in medalje za zaslužen naslov državnega prvaka. Trener Samo Jug je s svojo ekipo v letošnji sezoni na 22 tekmah zbral kar 41 točk, kar pomeni 20 zmag, en neodločen rezultat in en poraz.


V tej sezoni so se pod naslov državnega prvaka podpisali : Žan Kovačič, Klemen Nunčič, Blaž Brajer, Leon Rašo, Dino Rašo, Kristjan Pršina, Grega Okleščen, David Kovačič, Jaka Jakše, Damjan Kesič, Primož Furdi, Miha Jančar, Nejc Udovč, Jan Bevec, trener Samo Jug.