17. 5. 2016

Z All-Stars tekmo se je Rudar poslovil od 2. DRL

Na dogodku so sodelovale vse ekipe, ki so v letošnji sezoni nastopale v 2. DRL, in sicer: RK Pomurje, RD Rudar, RK Arcont Radgona, RK Metlika, RK Velika Nedelja, RK Cerklje, RK Radovljica, RD Jadran 2009 Hrpelje-Kozina in RK Ajdovščina. Igralci so se razdelili v ekipi VZHODA in ZAHODA, kateri so vodili uspešni trenerji letošnje sezone v 2. DRL.

Ekipa VZHODA je pod vodstvom trenerjev Gregorja Peska in Nedeljka Potočnjaka nastopila v naslednji postavi: Aleš Pintarič, Robi Kreft, Gregor Gregorc (vsi RK Pomurje), Jan Polanec, Rok Novak, Matija Kozinc, Žiga Radulovič (vsi RD Rudar), Darko Zorko, Matevž Žonič, Klemen Kranjc (vsi RK Arcont Radgona), Gašper Dokl, Žiga Hutar, Tomi Bede (vsi RK Metlika), Peter Zorec, Aleš Bezjak (oba RK Velika Nedelja).

Ekipa ZAHODA je pod vodstvom trenerjev Romana Šimona in Deana Košča nastopila v naslednji postavi: Rok Miščevič, Bine Matičič, Jan Setnikar, Aljaž Bučar (vsi RK Cerklje), Jan Križaj, Matic Leč, Matej Muršec (vsi RK Radovljica), Jonas Aoun, Jan Tomažič, Jernej Poles (vsi RD Jadran 2009), Jan Svetik, Martin Marc (oba RK Ajdovščina), Robi Habjan, Primož Kuhar (oba RD Rudar), Tadej Vukan (RK Velika Nedelja).

Tekma se je začela v dokaj resnem vzdušju in z začetnim uigravanjem napovedovala dolgočasno predstavo z veliko tehničnimi napakami. A so se igralci kaj hitro začeli zavedati, da ima tekma revijalni namen in je namenjena predvsem druženju, zabavi, dobri voljo ter sproščenosti. K temu so veliko pripomogli "podkupljiv" sodniški par Igor in Dejan Ivančič, "podkupljiva" zapisnikarska miza ter iznajdljivi trenerji, ki so obšli vsa pravila rokometa. Na igrišču smo tako videli okrepitev obrambne vrste s 6 na 12 igralcev, sodnika, ki je sodeloval v akciji in celo streljal na gol, vratarski dvojec v vratih, sodnika, ki je med tekmo osvajal gledalko, igralec, ki je streljal na lastna vrata, strel z ramen, vratarja, ki je prevzel sodniško funkcijo......in še marsikaj drugega so nam prikazali igralci za konec naporne sezone 2015/16. Fantje so v igri uživali in se zabavali, nasmejali publiko in se razšli z neodločenim rezultatom, kar je bilo glede na prej opisano najbolj pošteno. 

Fantje so se po tekmi podružili, nekaj dobrega pojedli in popili ter se skupaj spominjali najrazličnejših situacij in dogodkov pretekle sezone. Tokrat so bili vsi na eni strani in je bilo rivalstvo med klubi postavljeno na stran.