25. 5. 2016

Smolnik Rika Ribnico oddaljil od 3. mesta

Rokometaši Kopra so na dvoboju sosednjih ekip na lestvici 1. NLB Leasing lige ugnali Rika Ribnico s 30:28. Mož odločitve je bil Žiga Smolnik, ki je tri od svojih štirih golov na tekmi dosegel v zadnjih sedmih minutah, ter odločil zmagovalca. Primorci so namreč še v 55. minuti zaostajali za gol (27:28).

S tem porazom so si Dolenjci priprli vrata h končnemu tretjemu mesto v tej sezoni. Zanj bodo morali v zadnjem kolu končnice, ki ga bodo sami odigrali v soboto, premagati Urbanscape Loko, že pred tem - tekma bo na sporedu v petek, pa bi morali Mariborčani izgubiti proti Koprčanom.

1. NLB LEASING LIGA, KONČNICA, 9. KOLO:

Sreda, 25. maja:

KOPER 2013 : RIKO RIBNICA 30:28 (16:17)

Krečič, Gorela in Sokolič po 5; Skušek 10, Leban in Nosan po 6.

STATISTIKA

Koprčani so tekmece na zadnji domači tekmi v sezoni gostili v dvorani Osnovne šole Koper in ne na Bonifiki, kjer danes potekajo finalni dogodki v slovenskih nogometnih pokalih. Sprememba okolja jim je na koncu prinesla pomembni točki, čeprav so še ob polčasu zaostajali za Ribničani.

Ti so bolje začeli in si priigrali začetno prednost 5:2, po koprskem izenačenju pa je bil izid v prvem delu vseskozi tesen. Za gol pa so ga po zadetku Janeza Skuška dobili gostje.

Tudi v nadaljevanju si nobena ekipa dolgo ni priigrala prednosti, ki bi ji omogočala mirno končnico. Ribničani so vodili z 21:19 in 25:24, Koprčani pa so jih lovili in ujeli pri 23:21 in 26:26.

Ribničani so nato po golu Nika Henigmana povedli z 28:27, a je bil v 55. minuti to tudi njihov zadnji gol. Koprčani pa so do konca zadeli še trikrat, mož odločitve je bil Žiga Smolnik, ki je tri od svojih štirih golov dosegel v zadnjih sedmih minutah, ter odločil zmagovalca s 30:28.

Po pet golov so pri domačih dosegli Tilen Sokolič, Jan Gorela in Grega Krečič, pri gostih je bil prvi strelec z desetimi goli Skušek.

V zadnjem kolu bodo Koprčani v petek gostovali pri Mariboru, Ribničani pa dan pozneje igrali doma z Urbanscape Loko.

Že odigrano, torek, 24. maja:

GORENJE VELENJE : MARIBOR BRANIK 30:23 (13:11)
URBANSCAPE LOKA : CELJE PIVOVARNA LAŠKO 26:34 (13:18)

LESTVICA:

1.RK GORENJE VELENJE981066