8. 7. 2016

Blagotinšek naslednje tri sezone pri Veszpremu

Blaž Blagotinšek je novi član Telekom Veszprema, kamor se bo preselil za eno rekordnih odškodnin, tretjo najvišjo v zgodovini kluba. 203 centimetre visoki in 116 kilogramov težki krožni napadalec se je na lestvici najdražjih prestopov zvrstil le za Siarhejem Rutenko in Alešem Pajovićem. Odškodnina bo tako namenjena nadaljevanju finančne sanacije kluba. 22-letnik je sploh prvi domači krožni napadalec, ki je igral za vse klubske selekcije in po 11 letih zavezanosti Celju Pivovarni Laško zamenjal delovno okolje in odšel k renomiranemu evropskemu velikanu. Sklenil je triletno pogodbo s klubom, za katerega že igra sedem nekdanjih igralcev najuspešnejšega slovenskega rokometnega kolektiva. Blagotinšku bi sicer pogodba s pivovarji potekla po koncu sezone 2016/17.

"Po eni strani smo zelo žalostni, da Blaž odhaja, saj je bil eden stebrov našega moštva, a se po drugi zavedamo, da si tudi sam želi nadaljevati športno pot v klubu, ki se redno poteguje za naslov evropskega klubskega prvaka," o prestopu Blagotinška pravi direktor Celja Pivovarne Laško Gregor Planteu, ki ga še posebej veseli dejstvo, da bo še en produkt domače, v rokometni Evropi zelo cenjene rokometne šole, športno pot nadaljeval pri velikanu evropskega rokometa. Blagotinšek se bo v letošnji sezoni zanesljivo še pojavil pred najzvestejšo publiko, Florijani, saj se bosta Celje Pivovarna Laško in Telekom Veszprem zanesljivo merila v regionalni ligi SEHA, prvič že 3. septembra, ko bomo s športnim spektaklom in koncertom, obeležili 70 let delovanja kluba.

"V prvi vrsti bi se rad zahvalil Celju Pivovarni Laško za izjemno korektnost in razumevanje v vseh teh sezonah, soigralcem, ki so me naredili boljšega igralca na in izven igrišča, trenerju Branku Tamšetu, navijačem in vsem, ki mi stojijo ob strani. Odhajam k Telekom Veszpremu, enemu največjih rokometnih klubov v Evropi in verjamem, da je prav to moštvo, s katerim se bomo že prihodnjo sezono potegovali za naslov zmagovalcev Lige prvakov," je po sklenitvi pogodbe povedal krožni napadalec, ki je za člansko moštvo Celja Pivovarne Laško nastopil na 167 tekmah, dosegel pa 278 golov.