20. 10. 2016

V soboto bo na Kodeljevem gostoval sloviti Larvik

Pred Krimovkami sta dve zaporedni domači tekmi elitne Lige prvakinj. Prvi bo v soboto, 22. oktobra, ob 16.30, na Kodeljevem gostoval norveški Larvik, teden dni kasneje pa še švedski Sävehof. Domača dvoboja Lige prvakinj si boste lahko ogledali na Kodeljevem in v neposrednem prenosu na Šport TV 1.

Na četrtkovem odprtem treningu je beseda tekla predvsem o Larviku. Norveška ekipa je Krimu zelo poznana, saj skoraj ne mine sezona brez potovanja na sever Evrope. V minuli sezoni smo videli dve popolnoma različni predstavi, na prvi je Larvik v Stožicah slavil zmago z rezultatom 37:21, na drugi pa so krimovke zaigrale precej bolje in bile blizu presenečenja. A 200. tekma ljubljanskih rokometašic se je nazadnje končala s porazom 28:32.

Larvik ohranja izkušeno domačo ekipo, ki je v rokometu dosegla vse, kar se je osvojiti dalo. Številne reprezentantke so se podpisale pod zmage na vseh največjih tekmovanjih. V tej sezoni norveškega državnega prvenstva so dobile vseh šest tekem, neuspešno pa so začele nastope v Ligi prvakinj. Na domačih tleh jih je premagal Sävehof, in sicer z rezultatom 25:22.

Za Norvežanke je osem zadetkov dosegla Linn-Kristin Koren Riegelhuth, ki bo glavno orožje tudi v Ljubljani. Seveda ne gre prezreti niti ostalih posameznic, na katere opozarjata tudi trener Uroš Bregar in kapetanka Miša Marinček, ki bo znova skušala »zakleniti« Krimova vrata.

Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator: 

"Že pred prvo tekmo sem dejal, da je, glede na igralke, Esbjerg prvi favorit. Drugi je Sävehof, nato pa mi z Larvikom. Skandinavsko kombinatoriko smo znali ustavljati, nato pa smo imeli težave pri igri eden na enega in dva na dva. Obljubljam, da se to proti Larviku ne bo ponovilo, bo pa tu pomemben naš napad."

Miša Marinček, kapetanka RK Krim Mercator:

"Prebili smo led, upam, da bomo doma tremo pustile v ozadju in bomo lahko zaigrale tako, kot se pripravljamo na treningih. Sävehof je proti Larviku znal izkoristiti svoje priložnosti in Norvežanke bodo točke zagotovo iskale proti nam. V tem pogledu nam bo še težje, od začetka tekme jim moramo pokazati in dokazati, kdo je domačin in ponoviti igro iz kvalifikacij."

Nina Jeriček, RK Krim Mercator: 

"Upam, da se tekma proti Esbjergu ne bo ponovila. Tudi Larvik ima hitre igralke, ki kaznujejo vsako tehnično napako. V napadu moramo zmanjšati število napak in v obrambi igrati bolj agresivno. Želimo si, da pride čim več gledalcev, zagotovo je lažje zmagati v polni dvorani, zato bomo tokrat igrale Kodeljevem."

Polona Barič, RK Krim Mercator: 

"Poškodba je odpravljena, nekaj bolečin še je prisotnih, a do sobote bom popolnoma pripravljena. Na prvi tekmi v obrambi nismo igrale tako, kot znamo. Razlika je bila prevelika in pričakujem, da bomo proti Larviku popravile napake, rezultat pa bo bistveno boljši. Larvik je vrhunska ekipa, a so tudi Norvežanke ranljive, kar smo videli proti Sävehofu. Šle bomo po njihovih stopinjah."

EHF LIGA PRVAKINJ, SKUPINSKI DEL, SKUPINA D, 2. KROG:

Sobota, 22. oktobra, ob 16.30, ŠD Kodeljevo:
RK KRIM MERCATOR : LARVIK (prenos na Šport TV 1)

VSTOPNINE NI!