29. 10. 2016

Krimovke v Ligi prvakinj ugnale tudi švedski Sävehof

Rokometašice Krima Mercatorja so dobile še drugo domačo tekmo elitne Lige prvakinj! Po norveškem Larviku je ob odličnem vzdušju v dvorani na Kodeljevem na kolena padel tudi švedski Sävehof (32:29). Z novima dvema točkama so si gostiteljice po polovici prvega dela povečale možnosti za napredovanje med 12 najboljših.

Ljubljanske rokometašice so tokrat odlično odprle dvoboj, ob sijajni obrambi je odlično steklo tudi v napadu, v katerem so gostiteljice gole dosegale v serijah. Prednost krimovk je v 24. minuti dosegla dvomestno vsoto (28:18), ob polčasu pa je na semaforju pisalo 20:10.

Švedske prvakinje so se, lačne preobrata, prebudile v drugem polčasu, v desetih minutah stopile polovico razlike, a krimovke so v vrhunskem slogu znova stopile skupaj.  Aneta Benko, Elizabeth Omoregie in Vesna Milanović Litre so prednost domačih znova povišale na sedem, ki je v zaključku tekme skopnela na tri, a zmaga izbrank Uroša Bregarja kljub temu ni bila ogrožena.

Aneta Benko je dosegla osem zadetkov, Elizabeth Omoregie pet, Vesna Milanović Litre in Tamara Georgijev po štiri.

Sobotnemu obračunu v Ljubljani bo hitro sledila tudi povratna tekma, ki bo na sporedu že prihodnjo soboto ob 16. uri v mestecu Partille na jugozahodu Švedske, medtem ko bodo krimovke pred domačimi navijači znova zaigrale v soboto, 12. novembra, ob 15.30 proti Esbjergu.

LIGA PRVAKINJ, SKUPINSKI DEL, SKUPINA D, 3. KOLO:

Sobota, 29. oktobra:
RK KRIM MERCATOR : IK SÄVEHOF 32:29 (20:10)
RK Krim Mercator:
 Georgijev 4, Jurič, Benko 8, Blažević 1, Milanović Litre 4, Jeriček 3, Stefanišin, Bajramoska 2, Marinček, Omoregie 5, Koren 2, Pandžič, Barič 3, Kamdop, Amon, Zrimšek.
IK Sävehof: Bundsen, Ekenman-Fernis 4, Sand 6, Lindvall-Haggren 1, Oden 1, Krönell, Enhörning 1, Eriksson 1, Jensen, Mouratidou, Karlsson 3, Petterson 3, Melegård 1, Roberts 8.

STATISTIKA

Nedelja, 30. oktobra, ob 16.50:
TEAM ESBJERG : LARVIK

Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator:

"Prvi polčas je bil fenomenalen, saj smo igrali zelo dobro v vseh elementih igre. V garderobi sem med polčasom opozarjal, da je Sävehof ekipa, ki se nikoli ne preda, kar je pokazala na prejšnji tekmi in tudi tokrat na Kodeljevem. Po tem, ko so se Švedinje močno približale, smo se vrnili, postavili ravnotežje in pripeljali tekmo do uspešnega konca. Naša ekipa je zelo povezana, veliko delamo, veliko smo skupaj in imamo odličen ekipni duh, kar se je danes znova pokazalo na igrišču."

Nina Jeriček, RK Krim Mercator:

"Prednost desetih zadetkov ob polčasu je bila s psihološkega vidika zelo težka, saj je ekipa Sävehofa toliko bolje začela drugi polčas in hotela nadoknaditi to razliko. Mi smo se podzavestno mogoče sprostile, mislile, da bomo tekmo zlahka pripeljale do konca, a temu ni bilo tako. Na srečo smo imele tekmo ves čas pod kontrolo in nismo dopustile, da bi se gostje občutneje približale. Pričakovala sem, da bodo tekme v Ligi prvakinj zelo težke, saj so skandinavske ekipe dobre v tehniki in veliko pretečejo. Menim, da smo bile tako proti Larviku, kot proti Sävehofu v tem elementu igre boljše. Pozitivno presenečena in presrečna, da smo zabeležili že dve zmagi."

DOSEDANJE TEKME KRIMA MERCATORJA V LIGI PRVAKINJ:
1.kolo, sobota, 15. oktobra, ob 14.00: TEAM ESBJERG : RK KRIM MERCATOR 35:25 (17:11)
2.kolo, sobota, 22. oktobra, ob 16.30: RK KRIM MERCATOR : LARVIK 24:22 (10:13)
3. kolo, sobota, 29. oktobra, ob 17.00:  RK KRIM MERCATOR : IK SÄVEHOF 32:29 (20:10)

PRIHODNJE TEKME KRIMA MERCATORJA V LIGI PRVAKINJ:
4. kolo, sobota, 5. novembra, ob 16.00: IK SÄVEHOF : RK KRIM MERCATOR
5. kolo, sobota, 12. novembra, ob 15.30: RK KRIM MERCATOR : TEAM ESBJERG