15. 12. 2016

Celje Pivovarna Laško do zanesljive zmage v Ligi SEHA

Celjani so na zadnji domači tekmi v letu 2016 gostili Metalurg iz Skopja in zabeležili svojo 8. zmago. Celjski rokometaši so srečanje sicer slabše začeli, vendar so že do polčasa postavili stvari na pravo mesto in na koncu slavili zmago 34:28.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so še v torek v Zlatorogu igrali tekmo osmine finala Pokala Slovenije, ko so visoko ugnali Ormož, danes pa jih je že čakala nova domača preizkušnja, tokrat je v goste prišel skopski Metalurg trenerja Lina Červarja, kar je bila hkrati zadnja domača tekma v letu 2016.

Z Metalurgom so se pivovarji sicer pomerili že dober mesec dni nazaj, ko so takrat v Skopju po napetem obračunu prišli do zmage s 25:23. Celjani so takrat sicer ves čas nadzirali potek srečanja, imeli tudi prednost +6, Metalurg pa je v drugem polčasu izenačil, a so rokometaši Celja Pivovarne Laško takrat vseeno prišli do zmage.

Tudi drevi so bili znova favoriti domači rokometaši, ki pa so se zavedali zahtevnejšega preizkusa, predvsem ker sta se v gostujočo ekipo po poškodbi vrnila pomembna igralca in ker so imeli zgolj en dan časa za pripravo na tekmeca. Celjani so v prvem polčasu upravičili vlogo favorita, a na odmor niso odšli s prav visoko prednostjo. Prvi strelec je bil s sedmimi goli Blaž Janc.

V drugem delu so se prebudili gostje, sicer predzadnja ekipa lestvice. Preko Žarka Peševskega so se približali na vsega -1 (19:18), a so nato varovanci Branka Tamšeta spet ujeli svoj ritem. Gostje so izbrali igro brez vratarja, kar se jim v zadnjem delu tekme ni preveč obrestovalo, saj so prejeli kar nekaj golov čez celo igrišče. Celjani so tako naredili razliko in se veselili osme zmage v 14 tekmah, Metalurg pa je v 12 tekmah ostal pri zgolj dveh zmagah.

Pri domačih je bil z devetimi goli najboljši Luka Žvižej, medtem ko jih je pri Metalurgu Nemanja Obradović dosegel sedem.

LIGA SEHA, 13. KOLO

Četrtek, 15. december 2016:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO : METALURG 34:28 (17:15)
Žvižej 9, Janc 8; Obradović 7, Peševski in Palevski po 5.

LESTVICA
1. Vardar 14 11 2 1 463 : 395 35