25. 2. 2017

Krim Mercator tudi na Kodeljevem brez možnosti proti Györju

Pustna sobota je v dvorano na Kodeljevem privabila številne maske, ki pa so lahko uživale predvsem v predstavi aktualnih madžarskih prvakinj in evropskih podprvakinjah. Po zmagi s 34:17 je Györi dve koli pred koncem glavnega dela že potrdil uvrstitev v četrtfinale Lige prvakinj. Rokometašice Krima Mercatorja prihodnji konec tedna čaka tekma pri romunski Bukarešti.

Za uvodno navdušenje polnih tribun je poskrbela Vesna Milanović Litre, nato pa je sledil odgovor glavnih favoritinj za evropski naslov. Ob odličnem vzdušju, ki sta ga pripravili zelo številčni navijaški skupini obeh ekip, so gostje hitro ušle na 7:2. Po zaporednih zadetkih Alje Koren in Polone Barič je ljubljanska zasedba znova naredila korak bližje, a neizkoriščene priložnosti so v 15. minuti v boljši položaj znova potisnile Madžarke. Te so tedaj z zadetkom nezaustavljive Anite Görbicz povedle že z 11:5, do konca prvega polčasa pa razliki dodale še dva zadetka in se na glavni odmor odpravile pri rezultatu 18:10. 

Drugi polčas je vse do 50. minute potekal precej bolj enakovredno, z delnim rezultatom 11:1 pa so gostje potrdile tretjo zmago v glavnem delu Lige prvakinj, s katero so dve koli pred koncem potrdile udeležbo končnici tega tekmovanja.

Pred rokometašicami Krima Mercatorja je pomemben teden. V torek bodo v Stožicah gostile Zagorje, drugo uvrščeno ekipo državnega prvenstva, takoj za tem pa se bodo odpravile na dolgo pot proti Romuniji. Tekma proti Bukarešti bo dala precej jasne odgovore o preostalih treh četrtfinalistih. Kljub porazu v igri za napredovanje ostajajo tudi krimovke, ki na zadnjih dveh tekmah – poleg gostovanja pri prvakinjah Lige prvakinj bodo Ljubljančanke doma gostile danski FC Midtyjlland - za napredovanje potrebujejo vsaj dve točki.

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
"Ko smo si pripravili lepe priložnosti, nismo uspeli doseči zadetka in to je bila naša največja težava. Rezultat bi bil zagotovo bolj ugoden, če bi izkoristili več strelov. Že v prvem polčasu bi lahko razlika znašala tri ali štiri zadetke, a je zrasla na osem. Glede na težave, ki jih imamo, je to, žal, naša realnost."

Alja Koren, najboljša strelka Krima Mercatorja:
"Tekmo smo začele zelo slabo, nasprotnice so povedle in skozi celoten prvi polčas smo poskušale zmanjšati razliko. Tudi drugi polčas smo začele slabo, zgrešile veliko strelov, tudi njihova vratarka je prestregla preveč žog. V obrambi so se pojavile luknje tam, kjer se ne bi smele. Rezultat je jasen pokazatelj stanja na igrišču."

LIGA PRVAKINJ, 2. DEL, SKUPINA 2, 4. KOLO:

Sobota, 25. februarja:
RK KRIM MERCATOR : GYÖRI AUDI ETO KC 17:34 (10:18)
RK Krim Mercator: Georgijev 1, Benko 1, Milanović-Litre 2, Abina, Jeriček 2, Hrnčič, Stefanišin, Bajramoska 2, Marinček, Zulič 2, Koren 4, Pandžič, Barič 2, Amon 1. 
Györi Audi ETO KC: Knedlikova 1, Hudak, Harsfalvi 1, Mork 4, Gorbicz 10, Amorim Taleska 5, Tomori, Groot 1, Broch 3, Bodi 4, Puhalak 1, Elghaoui 4, Kiss, Grimsbo.