20. 4. 2017

Mladinke dobile tekmice v prvem delu domačega EP

Rokometašice mladinske izbrane vrste do 19 let, ki jih od 27. julija do 6. avgusta v Celju čaka domače evropsko prvenstvo, so v Parizu dobile tekmice v prvem delu tekmovanja.

Slovenska generacija deklet letnika 1998 in mlajših, ki je na evropskem prvenstvu pred dvema letoma v Makedoniji osvojila odlično peto mesto, se bo v prvem delu pomerila proti Danski, Črni gori in Portugalski. Prve so leta 2015 v Skopju osvojile naslov evropskih prvakinj, rokometašice z Iberskega polotoka so bile trinajste, Črnogorke pa niso nastopile. 

Skupina A: Madžarska, Švedska, Romunija, Nizozemska.
Skupina B: Rusija, Hrvaška, Norveška, Makedonija.
Skupina C: Španija, Francija, Nemčija, Srbija.
Skupina D: Danska, SLOVENIJA, Portugalska, Črna gora.

Evropsko prvenstvo bo od 27. julija do 6. avgusta potekalo v celjskih dvoranah Golovec in Zlatorog, ekipe pa bodo nastanjene v Laškem. V drugi del tekmovanja se bosta uvrstili dve najboljši reprezentanci vsake skupine, ki se bosta borili za vstop v polfinale in končno uvrstitev na mesta, ki prinašajo medalje.

V Parizu, srečnem kraju za slovensko moško izbrano vrsto in kjer trenutno poteka konferenca generalnih sekretarjev vseh evropskih zvez, bo v petek ob 12.30 potekal še žreb kvalifikacij za žensko člansko evropsko prvenstvo 2018. Za pot v Francijo se bo med 28 ekipami borila tudi četa Uroša Bregarja, ki se nahaja v tretjem bobnu.

Boben 1: Norveška, Nizozemska, Romunija, Danska, Švedska, Španija, Črna gora.
Boben 2: Rusija, Nemčija, Poljska, Madžarska, Srbija, Češka, Hrvaška.
Boben 3: Slovaška, SLOVENIJA, Ukrajina, Avstrija, Belorusija, Turčija, Makedonija.
Boben 4: Italija, Islandija, Litva, Portugalska, Švica, kvalifikant 1, kvalifikant 2.

Ekipe bodo postavljene v sedem skupin s po štirimi reprezentancami, od katerih se bosta na prvenstvo stare celine uvrstili najboljši dve iz vsake skupine ter najboljša tretjeuvrščena skupno. Žreb si bo možno ogledati na Youtube kanalu EHF.