14. 8. 2017

Po porazu proti Španiji kadeti prvi del končali kot tretji

Slovenska reprezentanca do 19 let je v zadnjem kolu prvega dela SP 2017 z 22:30 izgubila proti Španiji in osvojila 3. mesto v skupini D. Tekmec v osmini finala bo znan zvečer.

Jani Klemenčič, trener Slovenije:

"Na tekmi, s katero bi si lahko priigrali tudi prvo mesto v skupini, smo odigrali povsem pod svojimi sposobnostmi. Najbolj smo zatajili v prvem delu v obrambi, v napadu pa je bila igra preveč statična in premalo kolektivna. Ne vem kakšen je razlog za to, a imam občutek, da smo šli v tekmo s prevelikim strahom in spoštovanjem do Špancev."

KADETI, SVETOVNO PRVENSTVO, PRVI DEL, SKUPINA D

5. kolo, ponedeljek, 14. avgusta:
SLOVENIJA : ŠPANIJA 22:30 (10:17)
Slovenija: Ferjan, Žabić, Miličević, Horžen 3, Horvat 1, Banfro, Rozman 4, Makuc 5, Pipp 1, Ozmec 1, Ma. Kotar, Mazej 1, Mi. Kotar, Gartner 2, Novak 4, Dobaj.

Že odigrano:

1. kolo, torek, 8. avgusta:
SLOVENIJA : TUNIZIJA 26:29 (13:15)
Slovenija: Ferjan, Žabić, Miličevič, Horžen 6, Horvat 6, Banfro 2, Rozman 2, Makuc 3, Pipp 2, Ozmec 1, Ma. Kotar, Mazej, Mi. Kotar 2, Gartner, Novak 2, Dobaj.

2. kolo, sreda, 9. avgusta:
MEHIKA : SLOVENIJA 19:32 (10:15)
Slovenija:
 Ferjan, Žabič 3, Miličevič 1, Horžen 5, Horvat 2, Banfro 2, Rozman 2, Makuc 3, Pipp 2, Ozmec, Ma. Kotar 2, Mazej 2, Mi. Kotar 2, Gartner 1, Novak 5, Dobaj.

3. kolo, petek, 11. avgusta:
SLOVENIJA : RUSIJA 26:21 (14:9)
Slovenija: Ferjan, Žabić, Miličević, Horžen 2, Horvat 4, Banfro 1, Rozman 2, Makuc 4, Pipp 3, Ozmec 1, Ma. Kotar 2, Mazej, Mi. Kotar 1, Gartner 1, Novak 5, Dobaj.

4. kolo, sobota, 12. avgusta:
SRBIJA : SLOVENIJA 23:36 (10:20)
Slovenija: Ferjan, Žabič 1, Miličevič, Horžen 6, Horvat 5, Banfro 1, Rozman 4, Makuc 2, Pipp 3, Ozmec 1, Ma. Kotar 2, Mazej 2, Mi. Kotar 1, Gartner 2, Novak 6, Dobaj.