18. 10. 2017

Gorenje Velenje do nove zmage v Ligi SEHA

Gorenje Velenje je na srečanju 6. kola Lige SEHA  gostovalo v Skopju pri Metalurgu in zabeležilo zmago z 29:24. 

Slovenski podprvaki so v regionalni ligi dosegli drugo zmago, po zmagoslavju nad srbskim Dinamom iz Pančeva so danes na kolena položili še makedonski Metalurg iz Skopja. Na dosedanjih petih tekmah so še remizirali s hraškim Nexejem ter doživeli dva poraza proti Celju Pivovarni Laško in makedonskemu Vardarju.

Velenjčani so v makedonsko prestolnico dopotovali brez Matjaža Brumna in Alema Toskića, ki jima je trener Željko Babić namenil premor, manjkal pa je tudi poškodovani Jan Grebenc. Ne glede na to so dobro odprli tekmo in v 12. minuti povedli s 6:3, le tri minute kasneje pa povišali na 8:4. Metalurgova minuta odmora je nekoliko zaustavila njihov ritem, v 20. minuti je njihova prednost znašala zgolj zadetek (9:8). V 28. minuti so jih gostitelji ujeli in izenačili na 12:12, končnica pa je minila v znamenju Velenjčanov, ki so z goloma Roka Ovnička in Blaža Kleča na veliki odmor odšli s prednostjo dveh golov (16:14).

Ose so v začetku drugega polčasa zaostale za dva gola (16:18), po minuti odmora pa vendarle zaigrale veliko bolje in po golu vratarja Klemna Ferlina prek celega igrišča v 39. minuti znova povedli z 19:18. V nadaljevanju se je odvijal ogorčen boj za vsak košček igrišča, v prelomnih trenutkih dvoboja pa so Velenjčani zaigrali naravnost sijajno in povsem zasenčili goste. Med 52. in 60. minuto so naredili delni izid 6:1 in odločili tekmo sebi v prid.

V velenjski ekipi je bil najbolj učinkovit Grega Potočnik s petimi goli, po štiri so jih dosegli Klemen Cehte, Rok Ovniček in Rok Golčar.

LIGA SEHA, 6. KOLO

Sreda, 18. oktober:
METALURG : GORENJE VELENJE 24:29 (14:16)
Jaganjac 6, Dimitrioski in Andelić po 4; Potočnik 5, Cehte, Ovinček in Golčar po 4.