18. 11. 2017

Jutri še zadnji dvoboj v skupinskem delu Lige prvakinj

Rokometašice Krima Mercatorja čaka še zadnja preizkušnja v skupinskem delu Lige prvakinj. Pred reprezentančnim premorom se bodo ponovno pomerile proti danskemu Nykøbingu, ki so ga na Kodeljevem premagale s 27:26. Tekma se bo v nedeljo, 19. novembra, začela ob 15.10.

Ekipi imata po petih tekmah popolnoma enako razliko v danih in dobljenih zadetkih (+3), prva tekma na Kodeljevem pa se je končala z minimalno razliko v korist ljubljanskih rokometašic. Z devetimi zadetki je že v svojem krstnem nastopu v Ligi prvakinj zaslovela Tjaša Stanko, ki si je prislužila tudi naziv najboljše mlade rokometašice drugega kola.

Zanimiv bo tudi pogled na skupino B, Krimovke v nadaljevanju čakajo sami stari znanci - madžarski Györi, ruski Rostov-Don in danski Midtjylland. Slednja se bosta v soboto, 18. novembra pomerila za preostali točki, ki ju lahko preneseta v nadaljevanje.

Le dan po zadnjem, šestem, kolu Lige prvakinj se začenjajo reprezentančne priprave. Klubsko dogajanje se zato nekoliko umirja, vse do konca januarja, ko se bo s prvimi izzivi začel glavni tekmovanja.

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
"Začel bom z zdravstenim kartonom. Žalosti in jezi me, da nikakor ne moremo kompletno opravljati trenažnega procesa. Tokrat je zbolela Elizabeth Omoregie in vprašanje je, če bo lahko odpotovala z nami, manjše probleme s hrbtom ima Aneta Benko. Tudi ta teden se poizkušamo dobro ujeti, v napadu smo pripravili nekaj novih stvari. Za obrambo imamo na voljo še dva treninga. Poizkušali bomo ustaviti tandem Kristiansen-Iversen, ki je zagotovo najmočnejši tandem v Ligi prvakinj. Dobro sta uigrani in težko ju bo zaustaviti.Verjamem, da se bomo borili, kot na Kodeljevem, da bomo trd oreh. Želimo si dve točki, ki bosta velika deviza za drugi del, kjer nas čakajo težki nasprotniki. Vesel sem, da smo že v drugem delu, da sledimo ciljem. Čaka nas peklenski januar, da se dobro pripravimo za drugi del."

Miša Marinček, kapetanka Krima Mercatorja:
"Nykøbing je izredno kvalitetna ekipa, kar so že pokazale v zadnjih tekmah. V garderobi stremimo predvsem k temu, da osvojimo dve točki. Zelo težko ju bo doseči, a punce vemo, da je to zelo pomemben kapital za nadaljevanje. Želimo si, da prikažemo čimboljšo igro in si uspemo izboriti ti dve točki."

LIGA PRVAKINJ, SKUPINSKI DEL, SKUPINA A, 6. KOLO

Nedelja, 19. novembra, ob 15.10
NYKØBING FALSTER HÅNDBOLDKLUB : RK KRIM MERCATOR (prenos na Šport TV3)
LESTVICA
Tekme Zmage Neodločeno Porazi Gol razlika Točke
1. CSM Bukarešta 5 4 0 1 (158:122) +36 8
2. Nykøbing Falster Håndboldklub 5 3 0 2 (140:137) +3 6
3. RK Krim Mercator

5 3 0 2 (133:130) +3 6
4. Vistal Gdynia 5 0 0 4 (113:155) -42 0