17. 1. 2017

Bregar na čelu Krima Mercatorja vsaj do leta 2020!

Rokometni klub Krim Mercator počasi stopa v odločilni del te sezone, klubsko vodstvo pa je že zavihalo rokave pri sestavi ekipnega mozaika v prihodnje. Velik del slednjega bo še naprej tvoril trener Uroš Bregar, ki bo v slovenski prestolnici ostal vsaj do leta 2020!

Ljubljančan, ki bo čez dober mesec dopolnil 38 let, se je z rokometom začel spoznavati na Slovanu. Zelo zgodaj je nato iz igralskih prestopil v trenerske vode, saj bo letos praznoval polnoletnost v trenerskem poklicu. S slednjim se je prvič srečal ravno v mlajših kategorijah ljubljanskega kluba, v katerem s krajšimi premori v različnih vlogah deluje že dobro desetletje.

Kot pomočnik glavnega trenerja pri članski zasedbi krimovk deloval ob boku Toneta Tislja, Roberta Beguša, Bojana Čotarja in Marte Bon. Pred sezono 2013/14 je bil imenovan za vodjo mladinskega pogona Krima Mercatorja, a je na njegov naslov kmalu priromala ponudba ambicioznega skopskega Vardarja, kjer je bil nato sezono in pol pomočnik trenerke Indire Kastratović. Za tem je sedel na klop madžarskega prvoligaša Vaca, poprej pa vodil tudi moško grosupeljsko ekipo v 1. B ligi. Lanskega februarja je na mestu glavnega trenerja Krima nasledil Bonovo.

Od jeseni 2015 je Bregar tudi selektor slovenske ženske članske reprezentance. V preteklosti je šest sezon deloval v mlajših selekcijah slovenskih rokometašic in jih dvakrat popeljal na veliko tekmovanje.

Deja Doler Ivanović, članica IO Krima Mercatorja:
»Pri Krimu Mercatorju smo izjemno veseli, da smo v svoji sredini uspeli zadržati tako motiviranega, zagrizenega, strokovno podkovanega in svojemu delu predanega trenerja. Prav tako nas veseli, da se Uroš vidi v viziji, ki jo je oblikovalo vodstvo kluba. Ni namreč skrivnost, da si v obdobju finančne sanacije ne more privoščiti velikih izdatkov za bleščeče okrepitve, ki bi trenerju olajšale delo. Vodstvo kluba bo še naprej vlagalo vse svoje moči, da bo igralkam in štabu skušalo zagotoviti kar najbolj optimalne pogoje za delo. Verjamemo, da se bo to na dolgi rok poplačalo ter da bomo s tem uspeli obdržati kontinuiteto uspešnega nastopanja med evropsko klubsko elito.«
 
Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
»Rad bi se zahvalil vodstvu kluba za izkazano zaupanje, izredno sem vesel, da smo se dogovorili za podaljšanje sodelovanja. V zadnje pol leta je ekipa dokazala svoj potencial in se vrnila na evropski tekmovalni zemljevid. Krim Mercator je moj klub, tu sem začel trenersko pot, doma je najlepše! Sodelovanje s klubom smo podaljšali za tri sezone, v katerih verjamem, da nam bo s skupnimi močmi klub uspelo finančno sanirati ter da bo ta postal stalnica med najboljšimi osmimi ekipami v Evropi. Ničesar ne smemo prehitevati. Naša prva naloga bo, da se po najboljših močeh potrudimo v svojih vrstah zadržati nosilke igre, šele nato pa razmišljati o okrepitvah.«