2. 2. 2017

V soboto na Kodeljevem proti evropskim prvakinjam

Po premoru se obračuni Lige prvakinj znova vračajo v dvorano na Kodeljevem. To soboto bodo rokometašice Krima Mercatorja tam odigrale prvo domačo tekmo druga dela tekmovanja. V 2. kolu se bodo ob 17. uri srečale z ekipo CSM Bukarešte, ki brani naslov med evropsko klubsko elito.
 
Romunski klub letos praznuje 10 obletnico delovanja. V minuli sezoni je sploh prvič v svoji zgodovini nastopil v Ligi prvakinj in po streljanju sedemmetrovk osvojil končni naslov. Zasedba iz Bukarešte, podobno kot pred tednom dni Györi, premore zvezdniško zasedbo z izkušenimi posameznicami. Med njimi najdemo tudi dve nekdanji krimovki, hrvaško vratarko Jeleno Grubišić (184 cm, 1987) ter krožno napadalko Oano Andreeo Maneo (176 cm, 1985).
 
Ekipa iz romunske prestolnice v tej sezoni nastope v Ligi prvakinj ni začela po pričakovanjih, saj je na uvodnih štirih tekmah ob treh porazih zabeležila le eno zmago. V začetku novembra se je vodstvo kluba zato odločilo za zamenjavo glavnega trenerja. Danca Jakoba Vestergaarda je nasledil domači strokovnjak Aurelian Rosca, ki z ekipo na evropskem bojišču še ni okusil grenkobe poraza. Z zmagama na preostalih tekmah skupinskega dela je poskrbel, da je CSM Bukarešta v glavni del prenesla dve točki (zmaga proti FC Midtjyllandu s 26:20), slednjega pa nato začel z remijem proti Larviku. Rokometašice z Norveške so še dve minuti in pol pred koncem gostovanja vodile s 26:23, na koncu pa se je tekma končala z rezultatom 26:26.
 
Ekipa Krima Mercatorja se bo tekmicam zoperstavila brez Elizabeth Omoregie, ki okreva po poškodbi kolena, zelo vprašljiv pa je tudi nastop Miše Marinček. Kapetanko ekipe mučita viroza in povišana telesna temperatura.
 
Vstopnine na sobotno tekmo na Kodeljevem ni, vsi ljubitelji rokometa pa jo boste lahko v neposrednem prenosu spremljali na Šport TV 1.
 
Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:

»V tej sezoni Lige prvakinj smo že videli, da v domači dvorani na Kodeljevem igramo veliko bolje kot na gostovanjih. Trenutno me najbolj žalosti, da naša ekipa ne more razpolagati z vsemi močmi, ki jih premore. Elizabeth Omoregie je odsotna zaradi že znanih težav, zbolela je še Miša Marinček, medtem ko so ostala dekleta nared. Želim si, da bi bila v soboto dvorana polna ter da prikažemo boljšo predstavo kot na prvi tekmi glavnega dela med evropsko elito. Jasno je, da se po finančni plati s tekmicami iz Romunije ne moremo kosati, a v podobnem položaju smo se nahajali že v skupinskem delu. Vsaka tekma se začne z rezultatom 0:0. V napadu moramo napraviti čim manj napak, ob tem pa prikazati borbenost, ki je krasila našo igro v prvem delu tekmovanja.«
 
Vesna Milanović Litre, rokometašica Krima Mercatorja:

»Zavedamo se, kako kakovostne tekmice nas čakajo na sobotni tekmi. Na nas je, da se kar najbolje osredotočimo na ekipo iz Bukarešte. Upam, da bodo tribune dvorane na Kodeljevem polne, saj nam to daje dodatno moč in energijo. Z veliko borbenostjo in pravim pristopom bomo s soigralkami skušale odigrati dobro tekmo.«
 
Alja Koren, rokometašica Krima Mercatorja:

»S soigralkami smo vesele in ponosne na to, da lahko igramo proti evropskim klubskim prvakinjam. Na treningih se marljivo pripravljamo na tekmo, na kateri bomo skušale prikazati največ, česar smo sposobne. Naša ekipa je trenutno oslabljena, a upam, da bomo ostale igralke to lahko nadoknadile. Ob tem si želim, da bi pred polnimi tribunami dvorane na Kodeljevem dokazale, da naša udeležba v glavnem delu Lige prvakinj ni zgolj slučaj, pač pa da Krim Mercator sem tudi sodi.«
 
LIGA PRVAKINJ, GLAVNI DEL, SKUPINA 2, 2. KOLO:
 
Sobota, 4. februarja, ob 17.00:

KRIM MERCATOR : CSM BUKAREŠTA (prenos na Šport TV 1)
 
PREOSTALI TEKMI 2. KOLA:
 
Sobota, 4. februarja, ob 17.00:

LARVIK : FC MIDTJYLLAND
 
Nedelja, 5. februarja, ob 16.50:

TEAM ESBJERG : GYÖRI AUDI ETO KC