4. 2. 2017

Nepopustljive krimovke ostale brez nagrade

V soboto so rokometašice Krima Mercatorja na Kodeljevem gostile aktualne evropske klubske prvakinje. Ekipa CSM Bukarešte je bila v drugem kolu drugega dela Lige prvakinj boljša s 24:21.

Ljubljančankam se je na tekmi krepko poznala odsotnost poškodovane Elizabeth Omoregie, saj po izjemno borbeni igri v obrambi na drugi strani igrišča velikokrat niso našle pravih rešitev, ob tem pa so se zvezdniški ekipi zoperstavile tudi brez obolele kapetanke in prve vratarke Miše Marinček. Tekmice iz Bukarešte so to izkoristile že na uvodu in sredi devete minute povedle s 5:0, po četrti obrambi nekdanje krimovke Jelene Grubišić pa sredi 18. minute z 11:4.

Kmalu za tem je v vratih Krima Mercatorja izkušeno Sergejo Stefanišin zamenjala Amra Pandžić, ki je takoj po vstopu na igrišče poskrbela za dve zaporedni obrambi. To sta na drugi strani izkoristili Mirjeta Bajramoska in Aneta Benko, ki sta zaostanek znižali na štiri zadetke (7:11), na glavni odmor pa sta se ekipi podali z rezultatom 9:14.

Pandžićeva je z dobrimi obrambami začela tudi drugih 30 minut, a njene soigralke na drugi strani niso uspele zatresti mreže tekmic. Po dvominutni izključitvi Vesne Milanović Litre je Španka Carmen Martin Berenguer Bukarešto popeljala do šestih golov naskoka (12:18). S takšno prednostjo so gostje na Kodeljevem vodile še ob koncu 43. minute (20:14), za tem pa so krimovke prevzele pobudo.

V ospredju je bila znova Pandžićeva, ki je s petimi zaporednimi obrambami zaklenila svoja vrata. To je predramilo tudi njene soigralke. Milanović Litrejeva je v 49. minuti znižala na 17:20 in 18:20, za tem pa izsilila še sedemmetrovko. Slednjo je dobrih osem minut pred koncem obračuna uspešno izkoristila Tamara Georgiev, zgolj gol zaostanka (19:20) pa je na polne in glasne tribune dvorane Kodeljevo zasejal novo mero optimizma. A branilke naslova med evropsko klubsko elito niso dopustile presenečenja. Dobro minuto pred koncem so ušle na 23:20 in kot prva ekipa v tej sezoni s slovenske prestolnice odšla s polnim izkupičkom.

V vrstah slednje sta bili na koncu s petimi zadetki najboljši Benkova in Georgijeva, Pandžićeva pa je svoje prve minute te sezone Lige prvakinj izkoristila za devet obramb.

Naslednji preizkus med evropsko elito izbranke Uroša Bregarja čaka prihodnjo soboto, ko se bodo na Danskem zoperstavile FC Midtjyllandu. Slednji je, tako kot krimovke, na zadnjem evropskem preizkusu moral priznati premoč tekmicam – Larvik je bil doma boljši s 24:22 -, na lestvici skupine 2 pa sta ekipi s po šestimi točkami uvrščeni na tretje oziroma četrto mesto.

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
»V napadu nam je manjkala Omoregieva. V vratih je sicer v zadnjih 20 minutah svoje delo dobro opravila Pandžićeva, a za skalp evropskih prvakinj je bilo to premalo. Med glavnim premorom smo se v slačilnici dogovorili, da se borimo do konca. Drugih 30 minut nam je tako uspelo dobiti, približali smo se tudi na gol zaostanka, to pa je bilo največ, česar smo bili v tem trenutku sposobni prikazati.«

Nina Jeriček, rokometašica Krima Mercatorja:
»Zavedale smo se, da nas bo čakalo težko delo. Že na gostovanju v Györu smo videle, da nas v drugem delu Lige prvakinj čakajo obračuni z ekipami, ki igrajo dober, hiter rokomet, ob tem pa so tehnično in taktično dobro podkovane. Svojo priložnost smo s soigralkami videle v domači dvorani, ki je bila do sedaj nepremagana. Želele smo si, da bi tako tudi ostalo. Tekmo smo začele nekoliko zadržano. Po zaostanku s 5:0 smo tekmice lovile skozi celotno tekmo. V prvem polčasu je bilo v naši igri preveč tehničnih napak, tudi obramba, zlasti tista na sredini, ni bila dovolj čvrsta. Med glavnim odmorom smo se v slačilnici dogovorili, da je treba te napake odpraviti. Napad je postal bolj tekoč, tako da smo se Romunkam uspele približati le na zadetek zaostanka, a dokončen preobrat nam ni uspel. Ne glede na vse je ta rezultat za našo ekipo dober, saj smo nastopile precej oslabljene – poleg Omoregieve tokrat ni bilo niti Marinčkove. Vratarki sta tokrat prispevali svoj delež, to je treba poudariti, a vsaka manjkajoča posameznica se še kako pozna.«

LIGA PRVAKINJ, GLAVNI DEL, SKUPINA 2, 2. KOLO:

Sobota, 4. februarja:
KRIM MERCATOR : CSM BUKAREŠTA 21:24 (9:14)
Krim Mercator: Benko 5, Georgiev 5, Milanović Litre 3, Bajramoska 2, Koren 2, Barič 1, Jeriček 1, Kamdop 1, Zulić 1, Abina, Amon, Hrnčič, Pandžić, Stefanišin, Zrimšek.
CSM Bukarešta: Gullden 7, manea 5, Mehmedović 5, Martin Berenguer 3, Ayglon Saurina 2, Curea 1, Torstensson 1, Bazaliu, Böhme Kristensen, Bradeanu, Dache, Grubišić, Iordache, Lobač, Niombla.

PREOSTALI TEKMI 2. KOLA:

Sobota, 4. februarja:
LARVIK : FC MIDTJYLLAND 24:22 (9:11)

Nedelja, 5. februarja, ob 16.50:
TEAM ESBJERG : GYÖRI AUDI ETO KC

LESTVICA