7. 2. 2017

Rokometni praznik v Ribnici, prihajajo berlinski lisjaki

Rokometaše ribniškega Rika že trese mrzlica pred uvodno tekmo skupinskega dela evropskega pokala EHF z nemškim Füchsejem iz Berlina, ki se bo v ŠC Ribnica v četrtek pričela ob 19. uri. V skupini A nastopata še francoski Saint-Raphael in danski GOG Gudme, v četrtfinale pa se bosta uvrstili po dve najboljši ekipi.

Vstopnice za obračun z berlinskimi lisjaki so že pošle, izbranci Roberta Beguša pa pilijo zadnje podrobnosti pred najbolj imenitnim rokometnim dogodkom v deželi suhe robe. Ribničani, ki so v tretjem krogu izločili tekmece iz romunskega Temišvara, v zadnjem mesecu niso mogli računati na svoja pomembna člena, tako Nik Henigman kot Jan Grebenc sta bila vpeta v francosko reprezentančno akcijo, kjer je Slovenija osvojila sijajno tretje mesto. V generalki za četrtkov obračun so v gosteh premagali Dol TKI Hrastnik in še vedno vodijo v državnem prvenstvu.

"Pred reprezentančnim premorom je bila naša pripravljenost na višji ravni. V zadnjem obdobju smo imeli nekaj zdravstvenih težav, Jan Grebenc je zavoljo bolezni celo obležal v postelji in ni bil vključen v proces dela," je uvodoma dejal Beguš in dodal: "Čaka nas izjemno zahtevna tekma, igrali bomo z aktualnimi svetovnimi klubskimi prvaki, ki imajo na vsakem igralnem mestu po dva izjemno kakovostna rokometaša. Proračun berlinske ekipe je vsaj za dvajsetkrat večji od našega, a na igrišču bo na vsaki strani po sedem rokometašev. Na tej tekmi moramo odmisliti vse naše težave s poškodbami in boleznimi ter dati vse od sebe. Proti Berlinčanom gremo 'na glavo'."

Slovenske barve v drugem najmočnejšem klubskem tekmovanju na evropskih tleh bo zastopala le ribniška ekipa. Koprsko ekipo je v drugem krogu izločil portugalski Porto, velenjsko pa v tretjem krogu Füchse iz Berlina. V skupini B bodo igrali nemški Göppingen, danski Midtjylland, španski Granollers in portugalski Porto, v skupini C danski Kolding Kobenhavn, madžarska Tatabanya, nemški Magdeburg in izraelski Maccabi Tel Aviv, v skupini D pa nemški Melsungen, španska Helvetia Anaitasuna, portugalska Benfica iz Lizbone in finski Cocks.