21. 4. 2017

Slovenke za EP 2018 proti Dankam, Čehinjam in Islandkam

Ženska članska reprezentanca je na žrebu v Parizu dobila tekmice v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2018 v Franciji. V skupini 5 se bo pomerila z Dansko, Češko in Islandijo.

Rokometašice Danske, trikratne olimpijske in evropske prvakinje, ki so leta 1997 postale tudi svetovne, so na minulem evropskem prvenstvu osvojile četrto mesto, Češka je bila deseta, Islandija pa se na turnir stare celine na Švedskem, na katerem je zaigrala tudi Slovenija, ni uvrstila.

Kvalifikacije se začenjajo 27. septembra 2017 in bodo v treh ciklusih trajale do 3. junija 2018. Vsaka ekipa bo odigrala po tri tekme doma in v gosteh, v Francijo, kjer bo prvenstvo decembra 2018 potekalo v petih mestih (Nancy, Nantes, Brest, Montbeliard in Pariz), pa se bosta uvrstili po dve najboljši ekipi vsake skupine ter najboljša tretjeuvrščena izmed vseh.

Slovenke bodo pred tem odigrale še dve izjemno pomembni tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2017 v Nemčiji proti Hrvaški - prva bo med 9. in 11. junijem v gosteh, druga pa 15. junija ob 18.00 v celjski dvorani Golovec.

Uroš Bregar, selektor Slovenije:

"Danska je absolutna favoritinja skupine, saj je na minulem prvenstvu osvojila odlično četrto mesto, Češka velja za eno najperspektivnejših mladih ekip, dobra pa je tudi Islandija, kjer je rokomet praktično doma. Zagotovo bomo iskali svojo priložnost, da se znova uvrstimo na evropsko prvenstvo in vesel sem, da imamo zaradi nastopa na Švedskem s tem zdaj nekoliko več izkušenj."

KVALIFIKACIJE ZA EP 2018

Skupina 1: Norveška, Hrvaška, Ukrajina, Švica.
Skupina 2: Črna gora, Poljska, Slovaška, Italija.
Skupina 3: Švedska, Srbija, Makedonija, kvalifikant A.
Skupina 4: Romunija, Rusija, Avstrija, Portugalska.
Skupina 5: Danska, Češka, SLOVENIJA, Islandija.
Skupina 6: Španija, Nemčija, Turčija, Litva.
Skupina 7: Nizozemska, Madžarska, Belorusija, kvalifikant B.

Razpored ciklusov:

1. in 2. kolo: 27. september in 1. oktober 2017