21. 4. 2017

Krim Mercator v novi sezoni še s peto novo reprezentantko

Ekipa Krima Mercatorja je za prihodnjo sezono dobila novo okrepitev. V slovensko prestolnico poleti prihaja srbska reprezentantka Andjela Janjušević (178 cm, 1995).
 
Po nekajletnem iskanju je ljubljanski klub naposled v svoje vrste le pripeljal levoroko desno zunanjo rokometašico. Janjuševićeva, ki je bila želja Krima Mercatorja že pred dvema letoma, je peta nova reprezentantka, ki bo v sezoni 2017/18 oblekla dres krimovk. Pred njo so sodelovanje s klubom sklenile Črnogorka Jelena Despotović, Ukrajinka Olga Perederij in slovenski rokometni asinji Tamara Mavsar ter Tjaša Stanko. Sodelovanje s klubom so podaljšali tudi trener Uroš Bregar, vratarki Miša Marinček in Amra PandžićAneta BenkoElizabeth Omoregie in Alja Koren.
 
Janjuševićeva, ki bo v Ljubljani združila moči z rojakinjo in prav tako reprezentantko Srbije, Tamaro Georgijev, je sprva igrala za beograjska kluba Voždovac in Milenium. Za tem je prestopila v Kraguljevac k Radničkemu in postala najboljša strelka srbske Superlige. V tej sezoni je članica madžarskega Siofoka, za katerega je dosedanjih 12 prvoligaških tekmah zabila 31 zadetkov. Njena ekipa trenutno zaseda deveto mesto v 14-članski druščini.
 
S srbsko izbrano vrsto je nastopila na decembrskem evropskem prvenstvu na Švedskem. Priložnost za igro je dobila v drugem delu in vse tri zadetke dosegla proti Nizozemkam, kasnejšim podprvakinjam. V preteklih letih je bila članica izbrane vrste na svetovnem prvenstvu na Danskem ter na prvenstvu stare celine, ki sta ga leta 2014 gostili Madžarska in Hrvaška. Leta 2015 se je z Univerzijade v južnokorejskem Gwangjuju vrnila z bronastim odličjem.
 
Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
»Zelo smo veseli, da smo v svoje vrste uspeli pripeljati Andjelo Janjušević. Gre za levoroko srbsko reprezentantko, ki velja za eno bolj nadarjenih rokometašic v svoji državi. Če nanjo gledam s trenerske perspektive, nam bo njen prihod zelo koristil, saj lahko igra tako v napadu kot tudi v obrambi. To je zelo pomembno. V naši ekipi tako nadaljujemo s pomladitvijo in obenem sledimo zastavljenemu cilju, da gradimo na zasedbi, ki bo svoj vrhunec doživela leta 2020.«