24. 5. 2017

Mlajši dečki B RK SVIŠ Ivančna Gorica državni prvaki

Na Igu se je v soboto odvijal finalni turnir najboljših štirih ekip mlajših dečkov B v Sloveniji. Naslov državnega prvaka v sezoni 2016/17 so osvojili dečki Rokometnega kluba SVIŠ iz Ivančne Gorice. 

Poleg organizatorja finalnega turnirja ŠD Mokerc – IG in novih državnih prvakov RK SVIŠ Ivančna Gorica, sta nastopali še ekipi MRK Krka in RK Gorenje Velenje.

Na turnirju je bilo ves čas odlično vzdušje, za kar so poskrbeli navijači vseh štirih ekip, za dobre predstave na igrišču, pa so poskrbeli igralci, ki so prikazali lepo in borbeno igro, poudariti pa je potrebno predvsem fair play igro vseh igralcev.

Pokale in medalje so na veselje vseh igralcev podelila slavna imena slovenskega rokometa: generalni sekretar RZS GORAN CVIJIĆ, pomočnik selektorja slovenske rokometne reprezentance UROŠ ŠERBEC in igralec slovenske rokometne reprezentance DARKO CINGESAR.

Med najboljšo sedmerico so se uvrstili: Žak Šparl, David Skubic, Andraž Retar (vsi RK Sviš Ivančna Gorica), Anže Pirh, Brin Gros (oba MRK Krka), Jernej Topolovec (ŠD Mokerc - Ig) in Nik Šeliga (RK Gorenje Velenje).

Najboljši igralec je bil Roš Omahen iz RK Sviš Ivančna Gorica, najboljši strelec z 20-timi zadetki je bil David Skubic prav tako iz RK Sviš Ivančna Gorica, največ strelov pa je ubranil Leontin Kvržič iz domačega kluba ŠD Mokerc - Ig.

Rezultati tekem:

ŠD MOKERC - IG : RK GORENJE VELENJE 16:13 (8:4)
RK SVIŠ IVANČNA GORICA : MRK KRKA 24:13 (14:10)

ŠD MOKERC - IG : MRK KRKA 15:19 (8:9)
RK SVIŠ IVANČNA GORICA : RK GORENJE VELENJE 19:14 (11:7)

MRK KRKA : RK GORENJE VELENJE 16:13 (6:6)
ŠD MOKERC - IG : RK SVIŠ IVANČNA GORICA 11:14 (6:6)

Končna razvrstitev:
1. RK SVIŠ IVANČNA GORICA
2. MRK KRKA
3. ŠD MOKERC - IG
4. RK GORENJE VELENJE