5. 7. 2017

Na NLB-ju opravljen žreb 1. B DRL in Lige NLB

V NLB Centru inovativnega podjetništva v Ljubljani je potekal žreb parov Lige NLB in 1. B lige za novo sezono, ki se začenja septembra.

Žreb sta opravila predsednik Združenja klubov Lige NLB Vianej Višnjevec in predsednik Združenja klubov 1. B DRL Borut Hren s pomočjo enega največjih rokometnih navdušencev med mladimi Bineta, ki je sodeloval pri žrebanju kroglic za 24 klubov. Najboljših deset v državi ob odsotnosti Celja Pivovarne Laško in Gorenja Velenja, ki bosta nastopala v Ligi SEHA in se bosta tekmovanju pridružila v drugem delu, bo točke začelo zbirati 9. septembra, štirinajst tistih, ki bodo igrali v 1. B ligi, pa teden dni kasneje.

LIGA NLB, 1. KOLO

TRIMO TREBNJE : KOPER 2013
SLOVAN : HERZ ŠMARTNO
JERUZALEM ORMOŽ : RIKO RIBNICA
DOBOVA : URBANSCAPE LOKA
KRKA : MARIBOR BRANIK


Vianej Višnjevec, predsednik Združenja klubov Lige NLB:

"Kot predsednik združenja v Ligi NLB 2017/18 pozdravljam ekipi Slovana in Herza Šmartnega, ki sta se pridružila ostalim desetim klubom v tem tekmovanju, ki se začne 9. septembra. V prvem delu bo zaigralo deset ekip po dvokrožnem sistemu, prvi štirje se bodo uvrstili v ligo za prvaka, v kateri bosta prisotna tudi Celje Pivovarna Laško in Gorenje Velenje, preostalih šest pa bo nastopilo v ligi za obstanek, iz katere bosta izpadla dva. Verjamem, da bo Liga NLB še močnejša, kot je bila doslej, nenazadnje tudi zato, ker bosta v njej sodelovala tudi trenerja, ki sta osvojila 3. in 4. mesto na svetovnem prvenstvu v Franciji, to sta Veselin Vujović in Željko Babić, prav tako pa tudi serijski zmagovalec lige in slovenskega pokala Branko Tamše ter ostali odlični strategi. Verjamem, da bodo mlajši rokometaši uspeli zapolniti vrzel, ki je nastala zaradi odhoda nekaterih igralcev v najboljše evropske klube in, da bo Liga NLB izjemno močna in bo, tudi s pomočjo sponzorja, samo napredovala."

1. B LIGA, 1. KOLO

SVIŠ IVANČNA GORICA : ČRNOMELJ
KRŠKO : DRAVA PTUJ
ŠKERJANC JADRAN HRPELJE-KOZINA : KRIM
RADEČE PAPIR NOVA : DOL TKI HRASTNIK
SLOVENJ GRADEC 2011 : RUDAR
BREŽICE : ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK
GROSUPLJE : ISTRABENZ PLINI IZOLA


Borut Hren, predsednik Združenja klubov 1. B DRL:

"14 ekip po dvokrožnem sistemu 1. B ligo začenja 16. septembra, v njej pa pozdravljam vse novince. Že v minuli sezoni je bilo tekmovanje izjemno napeto in izenačeno, enako, ali pa še bolj zanimivo ligo, pa pričakujem tudi tokrat in upam, da se kakovostno čim bolj približamo Ligi NLB. Vsem klubom želim čim manj težav in poškodb ter čim bolj uspešno sezono."