21. 9. 2017

Gorenje Velenje do točke na Hrvaškem

Rokometaši Gorenja Velanja so v 4. kolu Lige SEHA gostovali v Našicah, od koder se vračajo z neodločenim rezultatom (24:24) proti Nexe Našice in točko.

Obračun slovenskih in hrvaških podprvakov se je končal brez zmagovalca. Za Velenjčane je to prvi neodločen izid v tej sezoni, na dosedanjih štirih tekmah so ukanili rokometaše iz srbskega Pančeva, izgubili pa proti tekmecem iz Celja in makedonskega Vardarja iz Skopja.

Velenjčani so v prvem polčasu vseskozi nadzorovali gostitelje. Nekajkrat so si priigrali tri gole prednosti, nazadnje v 26. minuti, ko je bilo 13:10, v sami končnici pa so popustili in na veliki odmor odšli s pičlo prednostjo (13:12). V drugem polčasu so "ose" popustile in v 39. minuti prvič na dvoboju pogledale v tekmečev hrbet (15:16), dve minuti kasneje pa zabredle v še večje težave (15:17).

Igralci slovenske zasedbe niso vrgli puške v koruzo, v 52. minuti so z golom Nejca Cehteta znova povedli z 22:21. V razburljivi končnici so osvojili točko, zmago pa jim je "ukradel" občasni slovenski reprezentant Saša Barišić Jaman, s sedmimi goli tudi najbolj učinkovit igralec. V velenjski ekipi sta bila strelsko najbolj učinkovita Cehte in Žarko Pejović, oba sta dosegla po štiri gole.

LIGA SEHA, 4. KOLO

Sreda, 20. september:
NEXE NAŠICE : GORENJE VELENJE 24:24 (12:13)
Medved 7, Haseljić in Potočnik po 5; Žujović 7, Jelić 4.