7. 10. 2017

Liga NLB: dolenjski derbi pripadel Krki

V 5. kolu Lige NLB smo bili priča prvemu dolenjskemu derbiju med Krko in Trimo Trebnjem, ki so ga z 29:26 dobili Novomeščani.

Dolenjski derbi se je končal z zmagoslavjem novomeških rokometašev, ki so po uvodnih dveh porazih proti Mariborčanom in Škofjeločanom dosegli tretjo zaporedno zmago in se počasi prebijajo na vrh lestvice, medtem ko so Trebanjci doživeli tretji poraz.

Novomeščani so dobro odprli tekmo. V 12. minuti so povedli s 7:4 in gostujočega trenerja Romana Šavriča prisilili v hitro minuto odmora, a ta ni zaustavila njihovega naleta, saj so le dve minuti kasneje povišali na 9:4. Do konca polčasa niso popustili, največ pa so vodili za šest golov (14:8 in 15:9).

Trebanjci se navzlic velikemu primanjkljaju niso vdali v svojo usodo, v nadaljevanju so zaigrali zelo bojevito in učinkovito ter se v 39. minuti približali na dva gola (20:18), dve minuti kasneje pa zgolj na zadetek (21:20). Gostitelji so malce lažje zadihali v 54. minuti, po dveh golih Jake Irmana in enega Grega Okleščena so povedli za pet golov (26:21) ter odločili tekmo sebi v prid.

V domači ekipi sta bila najbolj učinkovit Jernej Papež z osmimi in David Didovič s sedmimi goli, v gostujoči pa je Uroš Udovičdosegel pet zadetkov.

LIGA NLB, 5. KOLO

Sobota, 7. oktober:
KRKA : TRIMO TREBNJE 29:26 (17:12)
Papež 8, Didovič 7; Udovič 5, Kotar, Sašek in Grandovec po 4.

Jernej Papež, igralec Krke:

"Kot se za derbi spodobi, je bila to zelo težka tekma in mislim, da smo si to zmago zaslužili. Definitivno smo po treh zaporednih zmagah dvignili samozavest in gremo novim zmagam nasproti."

Roman Šavrič, trener Trima Trebnjega:

"Krka je bila zelo agresivna v obrambi, kar nam je povzročalo kar veliko težav, dejstvo pa je tudi, da nam manjkata dva igralca, ki sta poškodovana. V drugem polčasu smo se zbrali, a je težko loviti tako visok zaostanek in ne delati napak. Vseeno čestitam obema ekipama za prikazano igro. Mislim, da so se vsi borili po najboljših močeh. Krki čestitam, saj je bila za odtenek boljša, mi pa nismo razočarali in upam, da bomo čim prej kompletni in s tem še bolj nevarni za druge ekipe."

DOBOVA : LL GROSIST SLOVAN 27:27 (14:13)
Markušić 8, Hotko 6; Cigale 7, Sankovič 4.

Izidor Hotko, igralec Dobove:

"Žal nam spet ni uspelo zmagati pred domačim občinstvom. Kakor smo si proti Šmartnem srečno priigrali točko, smo jo danes nesrečno izgubili. Nikakor ne zmoremo prikazati tiste prave igre na domačem igrišču, kot da igramo v nekem krču. Delali bomo naprej in verjamem, da bomo iz tekme v tekmo boljši."

Bojan Čotar, trener LL Grosista Slovana:

"Kot sem napovedal že pred dvobojem, se je zgodilo, da je prišlo do izenačene tekme, na kateri so odločale malenkosti. Kljub temu je bilo srečanje izjemno korektno z obeh strani. Oboji smo imeli priložnost zmagati, zato je vseeno nekaj grenkega priokusa. Fantom čestitam za borbo."

JERUZALEM ORMOŽ : KOPER 2013 28:31 (14:15)
Čudič in Žuran po 8; Rapotec 8, Vlah 6.

MARIBOR BRANIK : HERZ ŠMARTNO 35:26 (21:16)
Sok 8, Šol 5; Strmljan 9, Cirar 4.

Marin Đurica, igralec Maribora Branika:

"Po porazu v Ribnicije v goste prišlo moštvo Šmartnega, proti kateremu so vsi pričakovali lahko zmago, vendar se je še enkrat več pokazalo, da je vsako srečanje poglavje zase in da ga je potrebno vzeti še kako resno. Tako smo tudi v nekaj naših »črnih« minutah tekmecu dovolili, da se je povsem približal in potrebno se je bilo znova zbrati ter zaigrati tako kot znamo, da smo prišli do začrtanega cilja, suverene zmage. Seveda sem vesel svoje dobre forme, ampak za te moje obrambe je zasluženo celotno moštvo. Fantje grizejo v obrambi in tako je tudi meni v vratih lažje, kar je dokaz da smo zelo dober kolektiv, ki se odlično razume."

URBANSCAPE LOKA : RIKO RIBNICA 26:23 (14:13)
Šibanc 8, Kavčič 5; Henigman 7, Knavs 6.

LESTVICA
1 RD KOPER 2013 5 3 2 0 136 129 7 8