11. 10. 2017

Nikola Ranevski uradno v vijoličastem

Ob Davidu Bogadiju bo na položaju levega krila vijoličaste barve branil še en izkušeni igralec Nikola Ranevski, ki je prestopil iz vrst  1.B ligaša RK Rudar iz Trbovelj.

27-letni »otrok« Celja se po enoletnem igranju v 1.B ligi ponovno vrača v prvoligaško druščino. Po odhodu Luke Žvižeja, bo Nikola Ranevski z Davidom Bogadijem tvoril izkušeni dvojec na položaju levega krila. »Vedno sem si želel igrati vrhunski rokomet in verjamem, da lahko še napredujem v svoji karieri. Z sklenitvijo sodelovanja s tako dobro organiziranim klubom kot je RK Maribor Branik ter takšno ekipo in strokovnim štabom, se mi je ponudila nova priložnost. V Celju sem z igranjem v domačih tekmovanjih in evropskih pokalih pridobil veliko izkušenj, ki jih bom po svojih najboljših močeh skušal unovčiti v Mariboru. Prišel sem z veseljem, da pomagam mariborskemu rokometu na mesta, kjer je že bil in še višje.« je dejal Ranevski, za katerim so sezone, ko mu je bilo vse prej kot lahko. »Malokdo ve, kako težko mi je bilo po igranju na takšnem nivoju kot je bil v Celju, oditi v 1.B ligo. Potem, ko se nisem uspel dogovoriti za podaljšanje sodelovanja z mojim matičnim klubom, žal nisem uspel najti kluba na podobnem nivoju. Vendar vztrajal sem in treniral, kar se mi je sedaj tudi obrestovalo. Očitno je včasih res potrebno stopiti stopnico ali dve nazaj, da bi se lahko ponovno povzpel.« je dodal nekdanji slovenski mladinski reprezentant, ki je v lanski sezoni v Rudarju na tekmo v povprečju dosegel več kot 7 zadetkov.