13. 10. 2017

Krimovke nestrpno pričakujejo prvo domačo tekmo Lige prvakinj

Rokometašice Krima Mercatorja v drugem kolu evropske Lige prvakinj čaka prvi novinec. V soboto, 14. oktobra, ob 15. uri, se bodo pomerile proti danskemu Nykøbingu.  Ta je na prvi tekmi, z rezultatom 27:21, odpravil drugo novinko v skupini A, poljsko Vistal Gdynio.

Evropska zgodovina danskega kluba sega le v minulo sezono. Kljub temu, da so EHF pokal začeli povsem na dnu, v prvem krogu, so prišli vse do polfinala, kjer jih je po dveh tekmah porazil nemški Bietigheim (66:59), še tretji novinec v aktualni sezoni Lige prvakinj.

Na prvi tekmi med evropsko elito se je najbolje izkazala Johanna Westberg, ena od štirih Švedinj v klubu, ki je dosegla osem zadetkov. Iz popolnoma skandinavske ekipe izstopa le desnokrilna Ayaka Ikehara, japonska reprezentantka, ki je s 157 centimetri najmanjša med vsemi rokometašicami Lige prvakinj. Sestri Celine in Kristina Kristiansen ter dvojčici Emelie in Johanna Westberg danskim prvakinjam vlivajo še družinski pridih.

Krimovke bodo na prvi domači tekmi skušale ponoviti minulo sezono. Po porazu proti Bukarešti (30:18), želijo tokrat vknjižiti prvi par točk in pri tem jim bo lahko pomagala tudi Tjaša Stanko. Tamara Mavsar okreva po operaciji kolena, Elizabeth Omoregie pa se bo v ekipo vrnila čez dober teden dni.

S prvo domačo tekmo bodo v ljubljanskem taboru predstavili tudi novo spletno trgovino. Vse izdelke bo moč kupiti tudi ob vstopu v dvorano!

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:

"O prvi tekmi ne želim izgubljati besed, Bukarešta je bila boljša v vseh pogledih. Res je, da nas tarejo poškodbe, zato raje gledam proti domači tekmi. Veseli nas, da se je v ekipi znova Tjaša, ki nam bo lahko dala dodatno moč. Upamo, da se bo Elizabeth lahko vrnila proti Gdnyii na Poljskem. Danke igrajo zelo hitro, lep skandinavski rokomet z dobro obrambo in hitrimi protinapadi. Ustaviti bomo morali Kristiansenovo, ki je njihov ključ v protinapadih. Komaj čakam, da bomo končno igrali doma, pred svojimi navijači in se bomo lahko na koncu veselili skupaj."

Miša Marinček, kapetanka Krima Mercatorja:

"V tem tednu smo se osredotočili predvsem nase, želimo si prikazati veliko boljšo igro, kot prejšnjo soboto. Pred nami je močan tekmec, veliko smo trenirali in analizirali. Želim si, da se bomo na koncu lahko veselile me."

Aneja Beganović, rokometašica Krima Mercatorja:

"Dobro smo se pripravili, da bi lahko zaustavili njihovo tipično skandinavsko igro. Kot je povedal že trener, je tekma v Bukarešti za nami, sedaj stremimo le k novi. S puncami se bomo potrudile, da bomo prikazale čim lepšo igro in osvojile dve točki."

LIGA PRVAKINJ, SKUPINSKI DEL

Skupina A, 2. kolo, sobota, 14. oktobra, ob 15.00:
RK KRIM MERCATOR : NFH
LESTVICA
1. CSM Bukarešta 1 1 0 0 (30:18) +12 2
2. Nykøbing Falster Håndboldklub 1 1 0 0 (27:21) +6 2
3. Vistal Gdynia 1 0 0 1 (21:27) -6 0
4. RK Krim Mercator 1 0 0 1 (18:30) -12 0