14. 10. 2017

Gorenje Velenje v Skandinaviji po novo zmago

Rokometaši Gorenja Velenja bodo prvo polovico nastopov v prvem delu VELUX EHF Lige prvakov to nedeljo sklenili v Skandinaviji. V 5. kolu skupine C se bodo na jugovzhodu Norveške pomerili z Elverumom. Tekma bo na sporedu v nedeljo ob 17. uri, v živo pa jo bo moč spremljati na Šport TV 1.
 
Tekmeci s severa Evrope po štirih preizkusih premorejo dve zmagi in ravno toliko porazov. Oba uspeha so dosegli na zadnjih preizkusih, ko so najprej v Španiji presenetili zasedbo Abance Ademarja Leona (30:26), preteklo nedeljo pa doma s 40:32 odpravili Dinamo iz Bukarešte.
 
Najboljši strelec norveških prvakov, ki primat v domovini držijo zadnjih pet let, je 20-letni Kevin Maageroe Gulliksen (179 cm, 1996). Desnokrilni rokometaš, ki kljub mladosti že nastopa tudi za norveško člansko reprezentanco, je na dosedanjih obračunih dosegel 22 golov. S po 14 zadetki mu na zunanjih igralnih mestih sledita Šved in Slovenec, 27-letna Richard Hanisch (190 cm, 1990) ter Tine Poklar (190 cm, 1990). Elverum na dosedanjih tekmah nikoli ni dosegel manj kot 30 zadetkov. V povprečju tekmečevo mrežo zatrese skoraj 32-krat, a na drugi strani prejme zgolj četrt gola manj.
 
Gorenje Velenje je po zmagah na uvodnih treh tekmah prejšnji teden v Švici prvič klonilo, za nameček pa si je huje poškodoval gleženj še Jan Grebenc. Enega najučinkovitejših rokometašev med izbranci Željka Babića bo v Skandinaviji skušal po najboljših močeh nadomestiti 17-letni Jernej Drobež, ki ga tako čaka ognjeni krst med evropsko klubsko elito.
 
Pred nedeljskim gostovanjem na Norveškem ima moštvo iz Šaleške doline izvrstno izhodišče, da se znova zavihti na sam vrh skupine C. Po nekoliko presenetljivi četrtkovi domači zmagi švicarske zasedba Kadetten Schaffhausen proti danskemu Skjernu (25:24) mu za to zadostuje že točka.
 
Željko Babić, trener Gorenja Velenja:
»Ne glede na zadnji poraz v Schaffhausnu smo v dobrem ritmu. Dobro smo se pripravili na tekmece. Ne glede na to, da smo na Norveško prispeli brez poškodovanega Jana Grebenca, ki je zlasti v napadu za nas zelo pomemben igralec, pričakujem izenačeno in zanimivo tekmo, takšno kot so bile vse dosedanje. Elverum sestavljajo enakovredni igralci. V njihovi igri žoga dobro kroži, izredno pa so nevarni v proti napadih, kjer prednjačita dva izredno hitra rokometaša. To bo od nas zahtevalo, da dobro nadzorujemo našo igro v napadu in da napravimo čim manj tehničnih napak. Svojo priložnost bomo, kot vselej do slej, iskali z dobro obrambo, s Klemnom Ferlinom na čelu.«
 
Gregor Potočnik, igralec Gorenja Velenja:
»Na gostovanju v Elverumu pričakujem borbeno tekmo. Vemo, da so nedeljski tekmeci zelo kakovostna ekipa, ki zlasti dobro igra na domačem parketu. Po porazu v Švici bi bilo za nas izredno dobrodošlo, da osvojimo novi dve točki in se tako še za korak približamo enemu izmed prvih dveh mest v skupini. Gremo po zmago!«
 
VELUX EHF LIGA PRVAKOV, SKUPINA C, 5. KOLO:
 
Nedelja, 15. oktobra, ob 17.00:
ELVERUM HANDBALL : GORENJE VELENJE (prenos na Šport TV 1)