14. 10. 2017

Krim Mercator po izjemnem zaključku do prvega para točk

Rokometašice Krima Mercatorja so odigrale še prvo domačo tekmo evropske Lige prvakinj in po odličnem drugem polčasu prišle do prvega para točk. Novinec med evropsko elito, danski prvak Nykøbing, se je izkazal za izredno trdega nasprotnika, a ob rezultatu 27:26 je zmaga ostala doma.

Tekma bi se težko začela bolje, v deseti minuti so ljubljanske rokometašice navdušile v obrambi in napadu ter povedle s 5:2. Jelena Despotović, Aneta Benko, Tjaša Stanko, Olga Perederiy in Alja Koren so dosegle po en zadetek in potrdile zelo raznovrstno igro.

Sledil je boj za vsak zadetek, a več vetra v hrbet so imele domače rokometašice, ki so držale prednost vse do 28. minute, ko so vodile s 15:13. A dva danska zadetka v zadnji minuti sta konec prvega polčasa zapečatila z izenačenjem na 15.

Po daljšem premoru med polčasoma je sledila menjava vratark, Amra Pandžić je bila v vratih odlična, zbrala je šest obramb in postavila temelje za bliskovit napad domačink, ki so ušle na 20:17. Pandžićeva se je nato nesrečno poškodovala in v vrata je znova prišla Miša Marinček, ki je v zaključku tekme postala ključen člen Krimove ekipe.

Danske rokometašice so natanko štiri minute pred koncem dvoboja povedle s 26:25, na sceno pa sta stopili še Tjaša Stanko in Lamprini Tsakalou. Dosegli sta dva zadetka za novo vodstvo izbrane vrste Uroša Bregarja, Marinčkova pa je zaklenila svoja vrata. Tudi pol minute pred koncem tekme, ko je s strelom še zadnjič poizkušala Kristina Kristiansen, vodilna sila danske ekipe.

Stankova je prikazala neverjeten debi. V igri je preživela skoraj celotno srečanje ter se med strelke vpisala kar devetkrat. Povsem zasluženo je postala najboljša strelka tekme.

Krimovke pred tretjim kolom Lige prvakinj čaka nekaj dni daljši evropski premor. Na Poljskem bodo igrale v sredo, 25. oktobra, ob 18.30.  Še prej bodo odigrale dve tekmi državnega prvenstva, v torek, 17. oktobra, ob 17.30 bodo gostovale na Ptuju, dan kasneje pa bodo odigrale še tekmo proti drugi članski ekipi, Ljubljani (18.45).

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:

"V primerjavi z zadnjo tekmo smo dvignili raven igre v obrambi, kar se je v prvem polčasu lepo videlo. Naredili smo razliko, a so nas Danke ujele. Prvi polčas smo slabo zaključili, bilo je izenačeno. V drugem polčasu smo spet dodali na plin, ampak glede na njihovo hitro igro, protinapade, izvajanje hitrega centra je bilo zelo utrujajoče. Na koncu je bil tako visok ritem, da so se zgodile neizsiljene napake. Zelo sem vesel, da je z malce športne sreče in dvema obrambama Miše Marinček na koncu zmaga ostala doma."

Miša Marinček, kapetanka Krima Mercatorja:

"Zelo smo si želeli te zmage, da zadihamo in gremo bolj sproščeno v nadaljevanje Lige prvakinj. Predvsem smo si pred našim občinstvom želeli prikazati boljšo igro. Ne glede na to, da nismo kompletni, smo danes pokazali pravi karakter. V drugem polčasu smo igrali veliko bolj agresivno v obrambi in prav obramba je ključ do uspeha, kar se je pokazalo. Sem zadovoljna, čestitam soigralkam, strokovnemu štabu in zdaj lahko  mirno gledamo naprej."

Tjaša Stanko, z devetimi zadetki najboljša strelka tekme:

"Super debi, ne more biti lepše. Zmaga je naša, dve točki sta ostali doma. Igrali smo ekipno. Skupaj smo igrali v napadu, skupaj v obrambi. Vsak gol šteje in mislim da je ekipa danes prinesla zmago."

LIGA PRVAKINJ, SKUPINSKI DEL, skupina A, 2. kolo

Sobota, 14. oktobra:
RK KRIM MERCATOR : NFH 27:26 (15:15)
Krim Mercator: Benko 3, Gomilar Zickero, Abina, Barič 2, Beganović 1, Stanko 9, Marinček, Zulić 1, Koren 2, Pandžić, Gregorc, Adler, Tsakalou 5, Amon, Perederiy 3, Despotović 1.
NFH: Nielsen 1, Westberg E. 1, Westberg J. 3, Merg, Iversen 5, Soerensen, Lagerquist, Ikehara 5, Pedersen 4, Olsen, Greve, Wallen, Kristiansen C., Kristiansen K. 7.