7. 11. 2017

V torek v Zlatorogu gostujejo Nexe

Rokometaši Celja Pivovarne Laško se bodo v torek, 7. novembra, ob 17.15, v dvorani Zlatorog pomerili s hrvaškimi podprvaki, ekipo Nexe Našice, ki jo vodi pomočnik selektorja hrvaške reprezentance, Hrvoje Horvat.

Nexe po šetih odigranih tekmah zaseda 8. mesto na razpredelnici, ko so dosegli eno zmago (Vojvodina) in en neodločen rezultat (Gorenje Velenje), kar je vsekakor manj od pričakovanj. A podobno, kot v Celju, so imeli v dosedanjem delu sezone kar nekja težav s poškodbami, sedaj pa so odločeni, da rezultatsko krivuljo obrnejo navzgor. 

Na drugi strani ima težave seveda tudi Celje. Kot je že znano, Mitrovića ne bo do konca sezone, še vedno pa ne bo zraven ne Mlakarja, ne Mačkovška, a kot pravi Branko Tamše, kvalitetnih igralcev je dvovolj in ti smorajo pokazati maksimum v borbi za zmago, ki je seveda cilj na tej tekmi: "Tokrat gostimo dobro ekipo iz Našic. Od lanske sezone so nekoliko spremenili ekipo, pripeljali mlade talentirane igralce in zadržali nekatere izkušene kot so Zrnić, Mrđenović in Barišić-Jaman. Imajo mešanico mladih, nadarjenih, ki so večinoma nekdanji hrvaški mladinski reprezentanci in izkušenih igralcev, ki so jim dodali Lebana iz Ribnice. Pod vodstvom trenerja Hrvoja Horvata igrajo hiter in moderen rokomet, v napadu veliko uporabljajo postavitev 7 na 6, so hitri in defenzivno uporabljajo različne postavitve. Pričakujem eno zanimivo tekmo, kjer bomo morali biti na maksimumu, če želimo zmagati na tej tekmi. Seveda je to naš cilj na glede na vse težave s sestavo ekipe, ki jih imamo."

Da lahko igrajo na visokem nivoju tudi brez nekaterih nosilcev igre, so Celjani pokazali v minulem krogu Velux EHF Lige prvakov, ko so v gosteh namučili Flensburg, ki je do zmage prišel šele v zadnji četrtini tekme. Na tej tekmi, po kateri je bila obramba vratarja Lesjaka razglašena za četrto najlepšo kroga, se je med drugimi zelo izkazal mladi Branko Vujović, ki je bil z devetimi zadetki prvi strelec tekme, s tem pa si je prislužil tudi svoje mesto v idealni sedmerici kroga, ko je bil najboljši desni zunanji: "Ko igramo doma, smo nevarni za vsako ekipo v Evropi. Torej, vsi morajo priti sem najbolje pripravljeni. Enako velja pred tekmo z Nexejem, videli smo kako igrajo, imajo zelo dobro ekipo, trenerja in jih ne bo lahko premagati. Toda to je naš cilj, še posebej, ker se igra pred našimi navijači. Videli smo, da lahko zelo kvalitetno odigramo navkljub vsem poškodbam in jutri ne pričakujemo nič manj od tega."

Tekma med RK Celje Pivovarna Laško in RK Nexe Našice bo v torek, 7. novembra ob 17.15 v dvorani Zlatorog v Celju. Kot za vse tekme, so tudi za to v ponudbi družinske in skupinske vstopnice, ki jih je mogoče v predprodaji kupiti na vseh prodajnih mestih Mojekarte.si po Sloveniji, pred tekmo pa tudi na blagajni dvorane Zlatorog.