7. 11. 2017

Celjani proti Našicam iztržili remi

Celje Pivovarna Laško je na srečanju 7. kola Lige SEHA gostil Nexe Našice in iztržil remi (27:27). Velenjčani poraženi proti Zagrebu (23:25). 

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v svoji dvorani pozdravili ekipo Našic in kljub boljšemu dosedanjemu izkupičku v tej ligi uspeli iztržiti zgolj remi. Čeprav so večji del prvega polčasa vodili, so v drugem delu lovili zaostanek in na koncu sta si ekipi razdelili točke. Obe ekipi se sicer v tem obdobju srečujeta s težavami, saj imata poškodovane igralce.

Celjani so dvoboj proti hrvaškemu podprvaku iz Našic dobro odprli, hitro pobegnili na plus 3 (7:4 in 9:6), a so gostom, ki so imeli pred to tekmo dve zmagi manj, dovolili priključek ob koncu prvega polčasa.

Na odmor sta tako ekipi odšli s poravnanim izidom, takšen pa je bil tudi začetek drugega polčasa, ko sta bili ekipi poravnani na 13., 14., 15., 16. in 17. točki, potem pa so domači preko Kristiana Bećirija pobegnili za dva gola.

Po izidu 20:20 so gostje na tekmi prvič povedli in pobegnili na 22:20. V tem trenutku so Celjani pričeli loviti zaostanek, ga tudi izničili in bili po izidu 23:23 do konca tekme v dramatični končnici enakovredni gostujoči ekipi.

LIGA SEHA, 7. KOLO

Torek, 7. novembra:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO : NEXE NAŠICE 27:27 (12:12)
Marguč 7, Bećiri 5; Barišić Jaman 7, Buvinić 5.


Gorenje Velenje in Zagreb sta se do te tekme v šestih krogih prišli do treh zmag, tokrat pa so bili boljši Zagrebčani, ki so zdaj pri štirih.

Velenjčani so prvi del prvega polčasa lovili zaostanek za gosti iz Zagreba in hrvaško zasedbi pri 5:5. Niko Medved je s tremi zaporednimi goli domače popeljal do vodstva z 10:7, isti igralec pa je poskrbel tudi za vodstvo z 12:10 in 14:12.

V drugem polčasu so domači prikazali dobro igro, a so varovanci Kasima Kamenice znali izkoristiti svoje priložnosti. Pet minut pred koncem so preko Stipeta Mandalinića povedli z 22:21 in prednost uspešno pripeljali do konca ter vknjižili nove točke.

Pri domačih je bil s šestimi goli najboljši Niko Medved, pri Zagrebčanih jih je Žarko Marković dosegel devet.

GORENJE VELENJE : ZAGREB 23:25 (14:12)
Medved 6, Cehte 5; Marković 9, Mandalinić 8.