11. 11. 2017

Krimovke na Dolenjskem boljše od Krke

Rokometašice Krima Mercatorja so na zadnji tekmi 8. kola 1. A DRL za ženske s 37:25 premagale tretjeuvrščeno Krko.

1. DRŽAVNA ROKOMETNA LIGA ZA ŽENSKE, 8. KOLO

Nedelja, 12. novembra:
KOPER : MLINOTEST AJDOVŠČINA 19:22 (9:9)
Zorko 11, Vatovec 3; Jurič 6, Rudman in Bytyqi po 4.

Valentino Štingl, trener Kopra:

"Tekma je bila izjemno borbena, obe ekipi sta pustili srce na igrišču in srečnejša ekipa je danes zmagala. Prav tako nismo bili zadovoljni z marsikaterimi sodniškimi odločitvami."

Sobota, 11. novembra:
LJUBLJANA : JADRAN BLUEMARINE HRPELJE - KOZINA 34:28 (14:16)
Vučko 9, Vončina 6; Bubnič 8, Poplašen 7.

Nataša Derepasko, trenerka Ljubljane:

"Punce so danes odigrale zelo slabo tekmo, zato smo lahko še posebej zadovoljni z dvema točkama. Ko smo se v drugem polčasu končno sestavile, je razlika hitro narasla in zaslužena zmaga je tu. Bolje igramo proti nasprotnikom, ki so močnejši od nas."

ZAGORJE : ZELENE DOLINE ŽALEC 24:22 (12:8)
Hren 9, Ljepoja 4; Klakočer 7, Kompan in Strnad po 4.

Aleš Filipčič, trener Zelenih dolin Žalca:

"Moram čestitati našim dekletom, srčno so se borile prav vse. Kljub težavam s poškodbami v ekipi so pokazale dobro igro in ekipni duh ter se na domačem terenu tekmic odlično kosale s trenutno prvouvrščeno ekipo na lestvici. Do zmage jim je, redko to poudarim, tokrat pa je potrebno, manjkala samo še zmaga nad sodniki, ki so bili preveč očitno naklonjeni domači ekipi."

Petek, 10. novembra:
Z’DEŽELE : PTUJ 33:22 (16:11)
Čerenjak 8, Šauperl-Ilič 6; Korotaj 9, Borovčak 8.

Sebastjan Oblak, trener ŽRK Z’Dežele:

"Vsake takšne tekme so težke, ko moraš na igrišču upravičiti vlogo papirnatega favorita. Dekleta so dokazala, da so boljša ekipa, na koncu smo lahko ponudili priložnost tudi mlajšim. Mlada Ivana Nikolič je dokaz, da delamo dobro tudi v mlajših selekcijah in od tu bomo tudi črpali našo prihodnost. V kolikor bodo dekleta nadaljevala s trdim delom, verjamem da bo to opazilo tudi selektorjevo oko.”

Ponedeljek, 13. novembra:
KRKA : KRIM MERCATOR 25:37 (10:17)
Leški 9, Vrček 6; Amon 7, Benko in Stanko 5.

Salvador Kranjčič, trener Krke:

"Ekipi Krima Mercatorja čestitam za zmago. Mi smo odigrali zelo solidno tekmo in verjamem, da se bomo tudi kaj naučili iz nje, kar nam bo koristilo za nadaljevanje prvenstva."

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:

"Za nami je še ena težka tekma, odigrali smo jo precej dobro, a prejeli bi lahko tudi kakšen zadetek manj. Vse misli sedaj usmerjamo na Dansko, tam bomo morali pokazati našo najboljšo igro. Upam, da nam bo s poškodbami prizanešeno in se bomo lahko kar najbolje pripravili na nedeljo."
LESTVICA
1 RK KRIM MERCATOR 7 7 0 0 260 150 110 14