11. 11. 2017

Krimovke morale priznati premoč Budučnosti

Krim Mercator, ki je že uvrščen v drugi del Lige prvakinj, je v 5. kolu gostil rokometašice Budučnosti, ki so slavile zmago s 33:30. 

Rokometašice Krima so na zadnji domači tekmi prvega dela lige prvakinj prekinile niz treh zaporednih zmag, poraz, še drugega v tem delu tekmovanja - prva tekma v Romuniji se je končala s 30:18 -, so jim prizadejale igralke Bukarešte, ki so si dve točki priigrale v drugem polčasu.

Krimovke so se na Kodeljevem v prvem polčasu dobro zoperstavile favoriziranim Romunkam. Ljubljančanke so sicer uvodna napada na tekmi zapravile, tako kot tudi Romunke, ki so v tretji minuti zadele prvič na tekmi. Slovenske prvakinje so imele v prvih minutah nekaj težav v napadu, tudi Jelena Grubišić je ustavila nekaj žog, Bregarjeve izbranke pa so po zaostanku 1:3 prvič na tekmi izenačile v deveti minuti, ko je bilo 4:4.

V deseti minuti je Tjaša Stanko s sedmih metrov imela priložnost za vodstvo domačink, a je bila Grubišićeva dobro postavljena. Zato pa so Romunke v 13. minuti spet povedle z dvema goloma prednosti, ob igralki manj pa v 19. minuti prvič na tekmi vodile s +3 (12:9).

Elizabeth Omoregie je v 23. minuti svojo ekipo spet vrnila v igro (13:14), minuto kasneje je Alja Koren zapravila strel za izenačenje, v 28. minuti pa je Cristina Neagu Bukarešto spet postavila tri gole pred tekmice (17:14). A "tigrice" so si z dvema goloma do konca prvega polčasa priigrale ugodno izhodišče za nadaljevanje tekme (16:17).

Drugi polčas se je za domačinke začel odlično - z obrambo Amre Pandžić in golom Nine Zulić s sedmih metrov za 17:18. Romunke so naslednji strel poslale v vratnico, Lamprini Tsakalou pa je hitro priigrala še eno najstrožjo kazen, ki jo je Zulićeva zapravila.

Ljubljančanke so dobro stale v obrambi, protinapad za vodstvo najprej zapravile, zatem pa je žogo prestregla Tjaša Stanko in v 33. minuti zadela za prvo vodstvo Krima na tekmi (18:17).

Nato pa se je domačim igralkam ustavilo predvsem v napadu, izkušene Romunke pa so vsako napako znale kaznovati. Tekmice so jih ujele, prehitele in začele večati prednost, tudi minuti odmora Bregarja niso obrnile poteka tekme. V 50. minuti so gostje vodile s petimi goli (23:28), nekaj trenutkov kasneje tudi s šestimi, v zaključku tekme pa domače navkljub borbi za vsako žogo in napad niso zmogle preobrata.

LIGA PRVAKINJ, 5. KOLO

Sobota, 11. novembra:
KRIM MERCATOR : BUDUČNOST 30:33 (16:17)
Benko 7, Stanko 6; Neagu 9, Gullden, Curea in Kurtović po 5.