12. 11. 2017

Celjani v Nemčiji presenetili veliki Kiel

Celjski rokometaši so napovedali, da bodo v Kielu pokazali moč, željo in srce. Pokazali so vse in na kolena spravili veliki Kiel, ki že v nedeljo prihaja v Zlatorog.

Lesjak je, čeprav je pred tem izpustil vse treninge v Celju, začel tekmo in bil na koncu prvega dela s šestimi obrambami uspešnejši od Landina. Na začetku ni kazalo, da se bo celjska zasedba uspela enakovredno kosati z domačini, a že kmalu so pivovarji pokazali, da jih v tej sezoni enostavno nihče ne sme odpisati. Res je, da je močno spremenjena zasedba naredila v prvem polčasu kar nekaj napak (napačne podaje v napadu ali v napad), ki so jih Nemci kaznovali z zadetki v prazno mrežo, a celjska zasedba se je vsakič vrnila. Kiel je namreč trikrat v prvem delu povedel s tremi zadetki prednosti, kar mu je uspelo vsakič ko je imel igralca več (Kodrin, Grošelj in Dujshebaev). Vendar prav vsakič so se gostje, ki so tudi na današnjem gostovanju nastopali v rožnati opravi (v podporo Europa Donni), vrnili in imeli tudi dvakrat napad za vodstvo. Ob koncu prvega dela je imel Suholežnik strel za izenačenje, a je zadetek preprečila prečka, tako da je Kiel odšel na odmor s prednostjo enega zadetka, a na obrazih igralcev domače ekipe in njihovih navijačev je bilo vidno, da so vsi pričakovali več.     

Kar so Celjani nakazali v prvem polčasu, so dokončali v drugem. Popolnoma so šokirali bogati Kiel. Sprva sicer ni kazalo na to, saj so domači še četrtič na tekmi prišli do prednosti za 3 (20/17), res pa je, da z obilico sreče, oziroma smole za goste. Edini, ki je držal korak s celjskimi vitezi, je bil zimzeleni Zeitz, ki je vseh svojih pet zadetkov dosegel v drugem polčasu. A tudi njemu so kmalu pošle moči, oziroma so ga zaustavili pivovarji ter odlični Lesjak v vrath, ki se je ob koncu tekme zaustavil na šestnajstih obrambah ter deklasiral Landina in Wolfa. Vendar tudi njegovi soigralci so bili odlični. Čeprav zaradi poškodb brez prave rotacije, so ohranjali energijo, na polovici drugega polčasa prešli v vodstvo, ki ga niso več izpustili iz rok. 

Domači trener je poizkušal s prekinitvami, minuto odmora, pritiskom na sodnike, a neuspešno. Najprej Bećiri, potem Razgor, pa Anić, vmes napotki Tamšeta, Vujović, Kodrin in za zaključek najboljši strelec tekme, Jaka Malus. Padalo je z vseh strani in položajev in zmaga na severu Nemčije je prišla kot naročena, saj so se z njo celjski rokometaši izenačili s Kielom in Brestom - vse te ekipe imajo po 5 točk ter se bodo še v naprej borile za napredovanje v osmino finala. Ne samo to, Kiel v Zlatorog prihaja že naslednjo nedeljo, takrat pa ga mora pričakati polna dvorana navijačev, ki mora pomagati igralcem na igrišču. Če so ti danes pripravili prvovrstno presenečenje v Kielu, je sedaj čas, da tega doživi še Zlatorog. Kiel je namreč zaradi širine kadra in renomeja še vedno favorit. A kot smo videli danes, ti ne zmagujejo vedno. Vsi v Zlatorog!   

Celjane torej sedaj čakata oba nemška tekmeca pred domačimi gledalci. Najprej, 19.11. ob 17.00 v Zlatorogu gostuje Kiel, eno nedeljo kasneje, prav tako ob 17.00  pa še Flensburg Handewitt. Za dvoboj s Kielom so vstopnice le še danes 33 odstotkov cenejše (TUKAJ), za Flensburg pa nižja, prav tako 33 odstotkov nižja cena velja še ta teden. Pohitite torej in si zagotovite cenejše vstopnice, z nakupom družinskih ali skupinskih vstopnic pa lahko še dodatno prihranite.

LIGA PRVAKOV, 7. KOLO

Nedelja, 12. novembra:
KIEL : CELJE PIVOVARNA LAŠKO  26:29 (15:14)
THW Kiel: Landin 3/1 obramb, 1 zadetek, Wolf 5 obramba; Toft Hansen 1, Firnhaber, Dissinger, Wiencek 3, Ekberg 6/4, Zeitz 5, Frend-Ofors, Rahmel, Dahmke 1, Zarabec 1, Vujin 3/1, Bilyk 2, Nilsson 2, trener: Alfred Gislasson.
RK Celje Pivovarna Laško: Lesjak 16 obramb, Panjtar  obramba, Dobaj; Vujović 5, Jurečič 1, Malus 8/4, Razgor 1, Suholežnik, Marguč 1, Grošelj, Kodrin 3, Makuc, Anić 4, Dujshebaev 3, Bećiri 3; trener Branko Tamše

Izključitve: 4 min; 10 min.          
7-metrovke: 5/5; 4/5.