18. 11. 2017

Celjani v nedeljo pričakujejo polne tribune

Rokometaši Celja Pivovarne Laško v miru pričakujejo povratni dvoboj s THW Kielom, na katerem pa si želijo glasne podpore s tribun. Glede na predprodajo se obeta najglasnejša v tej sezoni, zato si vstopnico, v kolikor je še nimate, zagotovite čim prej.

Zmago na severu Nemčije minulo nedeljo vsi označujejo za senzacijo in glede na postavo ter težave, v katerih se je Celje znašlo, je bila to ena največjih senzacij dosedanjega dela tekmovanja. Razumljivo je, da so apetiti pred takojšnjim povratnim dvobojem, ko THW Kiel (klikni za predstavitev) že v nedeljo gostuje v Zlatorogu, narasli, čeprav je še vedno jasno kdo je favorit dvoboja. Ti so bili, z izjemo ene sezone, vedno napeti in tesni, tudi takrat ko je Kiel veljal za absolutnega favorita. Nekaj podobnega lahko pričakujemo tudi tokrat, ko se bodo ranjeni gostje gotovo želeli Celju oddolžiti za nedeljski poraz. Podobno kot v Nemčiji, lahko celjski rokometaši tudi iz tega dejstva črpajo neobremenjenost, saj so s tekmo v Kielu dokazali, da zmorejo. 

Celjski vitezi z zmago v Kielu ostajajo v enakovrednem boju za napredovanje. Odločilne, ali vsaj zelo, zelo pomembne pa bodo naslednje tri tekme. Najprej povratna s Kielom, teden dni kasneje s Flensburgom in za zaključek lige prvakov v 2017, še gostovanje v Brestu v začetku decembra. V kakšni postavi bodo Celjani te tekme odigrali glede na vse poškodbe, še ni jasno. Gotovo je, da ne bo Mitrovića, vprašanje kdaj bosta pripravljena Mlakar in Mačkovšek, medtem ko vse manjše poškodbe, kot so zvini gležnja in podobno, niti ne omenjamo več. Z voljo in željo, te celjskih rokometašev ne ustavljajo.

Branko Tamše o težavah ne želi več govoriti, čeprav jih je tudi pred to tekmo mnogo, glede na prvo še nekaj dodatnih. Zaveda se, da je v športu možno vse, predpogoj za to pa seveda trdo delo, ki ga v Zlatorogu ne manjka: "Naša zmaga v Nemčiji je gotovo bila senzacija, vendar glede na videno je bila povsem zaslužena v vsakem pogledu. Sam način igre, borba, razmišljanje vseh, ki so bili na razpolago, je bilo tisto, ki je tlakovalo pot do zmage. Ta je predvsem v glavah premagala določeno oviro, oziroma dala potrditev, da tisto kar delamo in za kar se trudimo na vsakem treningu, prava pot. Seveda se zavedamo, da to še ni končni uspeh, oziroma cilj, je bila pa potrditev. Pred nami je nova tekma, isti nasprotnik, ki je še vedno favorit, saj gre za velik ustroj, ki se ni mogel načuditi našemu uspehu v Kielu. V športu je vse mogoče, seveda ne iz tedna v teden. Ta zmaga je tudi spodbodla Kiel, ki se bo sedaj želel oddolžiti tu v Zlatorogu in to seveda ni voda na naš mlin." Vendar se Tamše zaveda, da bo to tudi dodaten pritisk na nemško zasedbo, ki ga velja izkoristiti: "A po drugi strani to pomeni še dodaten pritisk na njihovo ekipo, saj to tekmo morajo zmagati. Ob predpogoju, da bomo mi na nivoju, ki si ga želimo, ki ga naši igralci zmorejo, da se bomo borili, držali navodil ter dobili še podporo dvorane Zlatorog, je to lahko za nas pozitivno, saj smo lahko sproščeni. Če bo zmes in kemija vsega tega takšna, kot je treba, potem verjamem, da bo Kielu zelo, zelo težko. Upam pa, da ne bi zavladala neka evforija, ki je za enkrat ni čutiti in bomo naredili vse, da je tudi ne bo. Vseh šestdeset minut moramo ostati treznih glav, kajti prav vsak napad, obramba, vračanje, je zelo pomembno. V Kielu smo trikrat zaostajali za tri zadetke, a vedeli kaj želimo in kako to doseči in na koncu nam je uspelo korak za korakom. Tako smo dobili kar nekaj smernic, kako moramo igrati in te občutke moramo sedaj prenesti na to tekmo, ki je pred nami."

Igor Anić je s tridesetimi leti najizkušenejši mož v celjski ekipi ter igralec, ki je kar nekaj sezon nastopal v Kielu, zato najbolje ve, kaj celjske viteze čaka v nedeljo: "Zavedati se moramo, da smo prvo tekmo odigrali zelo dobro, da se nam je vse postavilo na pravo mesto. V vseh segmentih, od vratarjev, napada in obrambe smo bili na visokem nivoju, na drugi strani pa morda Kiel ni odigral najboljše tekme. Skoraj gotovo bodo tokrat odigrali bolje, zato moramo biti pripravljeni na to, da bo tekma veliko težja od prve. Kot najmlajša ekipa v ligi prvakov se moramo osredotočiti na obrambo, kjer moramo biti v pomoč našim vratarjem, nato pa z veliko teka pretvarjati priložnosti v zadetke in seveda ne delati napake. Če kaj od tega ne bo na nivoju, potem mi ne moremo računati na uspehe proti Kielu, Kielcam ali Parizu, ki imajo več izkušenj ter igralcev. Dati moramo še več, kot v Kielu in jih poizkušati pripeljati do tega, da bo pritisk nanje še večji. Namreč oni morajo zmagati, za nas poraz ne bi bil konec sveta in to velja izkoristiti, saj je žoga veliko težja, če je prisoten še pritisk."

Kapetan David Razgor ima za sabo že kar nekaj dvobojev s tem nemškim gigantom, podobno kot vsi ostali, tudi sam pravi, da Kiel ostaja favorit pred povratnim srečanjem: "Kiel ostaja favorit. Gre za ekipo, ki je odigrala že nešteto takšnih dvobojev, igrajo težko domačo ligo. Res je, da so do sedaj igrali nekako v valovih, kar je bilo vidno tudi pred našim obračunom, ko so razbili tekmeca v Bundesligi, nato pa izgubili z nami. Mi smo to izkoristili, vsi ki smo stopili na parket, smo naredili plus na igrišču. Tokrat pričakujem zelo težko tekmo, sploh če se na igrišče vrača tudi Weinhold, ki jim veliko pomeni, tudi v borbi z našim stilom igre, ki jim ni ustrezal, z njim pa se bodo lažje spopadli z igro, ki je mi ne spreminjamo. Bo pa za nas dodaten plus vsekakor spodbuda s tribun Zlatoroga. Napovedi so o lepem obisku, kar gotovo pomeni glasno spodbudo za nas na igrišču. Kiel je sicer vajen igrati pred takšno publiko, za nas pa pomeni ogromno. Pričakujem zanimivo tekmo, v kateri bo slavil tisti, ki bo bolj zbran in bo naredil manjše število napak."

Tekma v dvorani Zlatorog bo v nedeljo, 19. novembra ob 17.00h. Pred njenim začetkom se bo klub zahvalil svojemu dolgoletnemu zdravniku, dr. Rudiju Čajavcu, ki je z začetkom oktobra stopil v zaslužen pokoj, med polčasom bo eden izmed gledalcev bogatejši za prevoz in ogled tekme slovenske reprezentance na EP v Zagrebu, seveda pa bo na voljo še kar nekaj zanimivosti in animacije, tudi z razširjeno ponudbo v klubski trgovini. Ne zamudite torej tega spektakla, kupite si vstopnico v predprodaji – do sobote namreč velja akcijska cena. Vstopnice bo seveda možno kupiti tudi pred tekmo v nedeljo, blagajna dvorane bo odprta od 15h dalje. Vsi torej v Zlatorog!