30. 11. 2017

Mlakar po koncu sezone na Poljsko, Lesjak v Nemčijo

Po koncu rokometne sezone 2017/18 se bosta še dva člana Celja Pivovarne Laško podala v tujino. Reprezentančni vratar Urban Lesjak se bo preselil v nemški Hannover, medtem ko bo desni zunanji igralec Žiga Mlakar zastopal barve poljske Wisle iz Plocka, ki nastopa v elitni skupini lige prvakov.

"Po osmih čudovitih sezonah se bom poslovil od dresa Celja Pivovarne Laško. Odhajam tja, kamor sem si najbolj želel, to je v najmočnejšo ligo na svetu. Odhajam v klub z zelo visokimi ambicijami, ki ima veliko veljavo v Nemčiji in zelo dobrega trenerja. Verjamem, da sem dobro izbral svojo nadaljnjo pot in da mi to lahko pomaga do mojih najvišjih ciljev v prihodnje. Ni še pa čas za slovo, saj nas čaka še nekaj dela in ciljev, ki smo si jih zastavili," je ob oznanitvi odhoda iz matičnega kluba dejal Lesjak.

"Vsekakor je težko zapustiti klub, ki mi je skozi razvoj dal vse, kar si lahko športnik želi. Zato vse zahvale celjskemu klubu. Smo se pa vsi skupaj zavedali, da slej kot prej pride ena točka v karieri, ko si vsak igralec želi preizkusiti še nekaj drugega, oziroma oditi v tujino. Sam sem se odločil za Wislo, kjer upam, da bom priložnost izkoristil ter da bo vse skupaj zelo pozitivno za nadaljevanje moje kariere," je dejal Mlakar.