10. 5. 2018

V Gorenje Velenje se vrača slovenski reprezentant David Miklavčič

RK Gorenje Velenje bo v novi sezoni v svoje vrste vrnil še tretjega rokometaša, ki je nekoč že nosil črno-rumeni dres. Moštvu iz Šaleške doline se bo pridružil 35-letni slovenski reprezentant David Miklavčič, ki je s klubom sklenil dvoletno sodelovanje.

Levoroki in 195 centimetrov visoki Grosupeljčan bo z bogatimi igralskimi izkušnjami v novi sezoni zagotovo eno izmed glavnih žezel os. Znan je kot vselej zanesljiv in racionalen rokometaš, ki je odličen tudi v obrambi. V velenjski Rdeči dvorani je med letoma 2010 in 2013 ta desni zunanji rokometaš že pustil globok pečat, saj je s klubom v tem času dvakrat postal državni prvak.

Športno pot je Miklavčič začel v grosupeljskem klubu, pri katerem je s 16 leti debitiral v članskem moštvu. Leta 2004 se je za šest sezon preselil v bližnje Trebnje, nato pa okrepil Gorenje Velenje, pri katerem je prvič okusil igranje na najvišji evropski ravni. Po odhodu iz Šaleške doline je branil še barve beloruskega Dinama iz Minska, Celja Pivovarne Laško, francoskega Tremblaya in v zadnjih dveh sezonah PPD Zagreba.

Lansko poletje si je v dresu zagrebških levov na enem izmed pripravljalnih turnirjev poškodoval levo ramo in bil prisiljen prestati operativni poseg, zaradi katerega je bil z igrišč odsoten večji del te sezone. Poškodba, ki je sedaj zanj že preteklost, ga je prikrajšala tudi za nastop na zadnjem evropskem prvenstvu. Do danes je sicer za slovensko člansko izbrano vrsto zbral 107 nastopov in zabil 149 golov. Leta 2016 je branil barve Slovenije na evropskem prvenstvu in olimpijskih igrah, lansko leto pa z njo na svetovnem prvenstvu v Franciji osvojil zgodovinsko bronasto medaljo.

Pred Miklavčičem sta se v osje gnezdo vrnila vratar Emir Taletović in levi zunanji rokometaš Vid Levc, na zunanjih položajih črno-rumenih pa bo v prihodnji sezoni zaigral še novopečeni slovenski reprezentant Aleks Kavčič.

Janez Gams, športni direktor RK Gorenje Velenje:

"V prihodnjo sezono se bo naš klub podal s pomlajeno zasedbo. Vsaka mlada ekipa za uspešno delo mentorje potrebuje tudi na parketu in prepričan sem, da se bo David Miklavčič v tej vlogi odlično znašel. Njegove reprezentančne in klubske izkušnje govorijo same zase. Za njim je težka sezona, a igralske in osebnostne kvalitete v tem času niso izginile. V preteklosti je v Rdeči dvorani s svojo nepopustljivostjo že pustil globok pečat, zato smo izjemno veseli, da smo igralca njegovega kova uspeli vrniti med nas. Verjamem, da bo sodelovanje prineslo obojestransko zadovoljstvo."

David Miklavčič, okrepitev RK Gorenje Velenje za naslednji sezoni:

"Vesel sem, da se vračam v Velenje, v okolje, v katerem sem se vedno dobro počutil. Nestrpno že pričakujem dan, ko bom lahko videl, kateri navijači so ostali na tribunah Rdeče dvorane še izpred let, ko sem v njej že igral. Kolikor sem v zadnjem času uspel spremljati tekme Gorenja Velenja preko malih zaslonov, sem jih videl kar nekaj. Komaj čakam, da se znova pozdravimo, družimo in obujamo spomine. Na športnem področju upam, da bomo klub znova dvignili na pravo raven. Morali bomo odpraviti nihanja med dobrimi in slabimi igrami. Ekipa bo precej mlada, zaradi česar posebnega rezultatskega pritiska na njej ne bo. A četudi velenjski klub tega ne pove na glas, se bo, kot vedno, skušal vmešati v boje za najvišja mesta. Toda pustimo času čas, počakajmo do zaključka sestave ekipe in prvih tekem, potem bomo lažje kaj napovedali. Trenutno lahko zagotovim le, da se bom trudil po najboljših močeh, da izboljšamo rezultate."

DAVID MIKLAVČIČ
Igralno mesto: desni zunanji
Višina: 195 cm
Rojen: 29. 1. 1983
Dosedanji klubi:
-2004 Grosupje
2004-2010: Trimo Trebnje
2010-2013: Gorenje Velenje
2013/14: Dinamo Minsk (BLR)
2014/15: Celje Pivovarna Laško
2015/16: Tremblay (FRA)
2016-2018: PPD Zagreb (HRV)