19. 5. 2018

Velenjčani z zmago ostajajo v boju za končno drugo mesto

Rokometaši Gorenja Velenja so z zmago v 9. kolu Lige NLB za prvaka, proti Riko Ribnici (21:19), premaknili odločitev o drugouvrščeni ekipi na zadnje kolo.

Po zmagi velenjskih rokometašev nad Ribničani je boj za drugo mesto v državnem prvenstvu še vedno odprt. V tej sezoni zelo medle ose so se po četrti zmagi v končnici - prav vse so dosegle pod vodstvom Klemena Luznarja, ki je pred časom zamenjal Željka Babića - po številu točk izenačile s tekmeci iz dežele suhe robe, dokončna odločitev o drugem mestu pa bo padla v zadnjem krogu. Velenjska ekipa bo tedaj gostovala v Celju, ribniška bo gostila Koper 2013, obe tekmi pa bosta v petek, 25. maja.

Po prvi polovici tekme je bolje kazalo Ribničanom, ki so se na veliki odmor podali z golom prednosti (11:10). Do 41. minute je bila tekma povsem odprta in negotova, nato pa so na veliko sceno stopili Velenjčani in v naslednjih petih minutah naredili delni izid 4:0 ter povedli z 18:14. A izbranci gostujočega trenerja Siniše Markote se niso predali, med 48. in 53. minuto sploh niso prejeli gola, v napadu pa so dosegli štiri in izenačili na 18:18.

V izjemno razburljivi in živčni končnici so bile ose vendarle bolj zbrane, po golih Roka Ovnička, Grege Potočnika in Matica Verdineka so si slabih pet minut pred koncem dvoboja znova priigrale prednost treh golov (21:18), tega velikega kapitala pa v izdihljajih tekme niso več zapravile.

LIGA NLB ZA PRVAKA, 9. KOLO

Sobota, 19. maja:
GORENJE VELENJE : RIKO RIBNICA 21:19 (10:11)
Ovniček 5, Cehte 4; Koprivc in Nosan po 4.

Klemen Luzar, trener Gorenja Velenja:

"Fantom moram čestitati za veliko borbo in željo po zmagi na tej tekmi. Pokazali so pravi značaj. Tekmo smo dobili, a ponudila se nam je priložnost, da bi ujeli tudi potrebno razliko med danimi in prejetimi zadetki na medsebojnih tekmah. Žal se ni izšlo. Ne glede na vse upanje ostaja! Do konca sezone nas loči petkova tekma, tudi Ribničani bodo tedaj igrali proti Kopru. Dokler bodo možnosti obstajale, bomo mi verjeli, da lahko situacijo obrnemo sebi v prid. V tednu, ki prihaja se bomo tako obnašali tudi na treningih in naredili vse, da tekmo s Celjani dobimo."

KOPER 2013 : URBANSCAPE LOKA 26:27 (11:16)
Bratkovič 10, Vlah, Krečič in Rapotec po 3; Kavčič 7, Gartner 5.

Adam Bratkovič, igralec Kopra 2013:

"Začeli smo preveč medlo, zato se nismo uspeli vrnit v igro za zmago do zadnjih sekund. Škofja Loka je zasluženo zmagala. Mi bi morali prikazati tako borbeno in srčno igro, kot oni, a nismo."

Jošt Juričan, igralec Urbanscape Loke:

"Začeli smo zelo suvereno, obramba je dobro funkcionirala. Vsi smo se trudili po najbojših močeh in bili zbrani pri zaključnih strelih. Celo tekmo je bila tehtnica na naši strani, razen proti koncu tekme, ko smo izgubili nekaj žog v napadu in dopustili nekaj lahkih protinapadov. Kljub temu smo do konca tekme zadržati gol prednosti in se Kopru oddolžili za domači poraz."

Petek, 18. maja:
KRKA : CELJE PIVOVARNA LAŠKO 34:46 (16:24)
Rašo in Bevec po 5; Jurečič in Mlakar po 6.

Mitja Klobčar, igralec Krke:

"Po eni strani sem danes vesel, po drugi ne. Moja športna pot se končuje. Žal, tako mora biti, saj mi telo ne dovoljuje več. Rad bi posvetil več časa sebi, punci, prijateljem in bližnjim. Sedaj bom užival. Vesel sem, da se je ravno na tej tekmi zbralo tako veliko obiskovalcev, izteklo pa se je žal tako, da smo ravno to zadnjo tekmo igrali proti Celju in mislim, da je to najlepši zaključek moje kariere."

Aljaž Panjtar, igralec Celja Pivovarne Laško:

"Pričakovali smo težko tekmo, saj so Novomeščani igrali zelo sproščeno. Na obeh straneh je bilo veliko zadetov, saj je bila igra hitra. Rad bi česgtital Krki za dobro predstavo in prepričan sem, da če bodo tako igrali tudi v prihodnje, bodo težak nasprotnik. Mi smo srečanje odigrali sproščeno, želeli smo si le nadaljevati naš zmagoviti niz, kar pa nam je tudi uspelo."

LIGA NLB ZA OBSTANEK, 9. KOLO

Sobota, 19. maja:
DOBOVA : LL GROSIST SLOVAN 31:28 (16:12)
Hotko 7, Markušić in Sintič po 4; Marušič 14, Serdinšek-Ekart 3.

HERZ ŠMARTNO : JERUZALEM ORMOŽ 34:30 (13:15)
Kunst 9, Dobovičnik 8; Vujović in Kavčič po 8.

Petek, 18. maja:
TRIMO TREBNJE : MARIBOR BRANIK 28:24 (14:9)
Sašek 9, Skol 4; Jerenec in Štumpfl po 5.

Anže Ratajec, igralec Trimo Trebjega:

"Odigrali smo zadnje srečanje pred domačimi gledalci v današnji tekmi, katerim bi se rad zahvalil za podporo. Mislim, da smo se jim z današnjo predstavo vsaj delno oddolžili za njihovo podporo skozi celotno sezono. Rad bi čestital vsem fantom in trenerskemu štabu."
LIGA NLB ZA PRVAKA
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 9 7 2 0 278 233 45 47