12. 6. 2018

Slovenke dobile tekmice na EP 2018

Slovenska ženska izbrana vrsta se bo na evropskem prvenstvu 2018 v Franciji pomerila s Francijo, Črno goro in Rusijo.

Žreb v Parizu je določil, da se bo naša izbrana vrsta v Nancyju pomerila s svetovno prvakinjo Francijo, ki jo je Slovenija na zadnjem svetovnem prvenstvu premagala s 24:23 in tako pripravila eno največjih senzacij tekmovanja, Črno goro, s katero je dvakrat igrala v kvalifikacijah za EP 2016 in obakrat izgubila ter olimpijsko prvakinjo Rusijo. 

Slovenija se je na evropsko prvenstvo uvrstila kot najboljša tretjeuvrščena reprezentanca vseh kvalifikacijskih skupin z izenačenim izidom proti Češki v Mostu, s katero je neodločeno igrala tudi v Celju, z zmago in remijem proti Islandiji ter dvema porazoma proti Danski. To bo šesto prvenstvo stare celine za članice in drugo zaporedno, obenem pa že tretje veliko tekmovanje po vrsti pod vodstvom Uroša Bregarja.

Iz prvega dela tekmovanja bodo napredovale tri najboljše ekipe, ki bodo tekmovanje nadaljevale v Nantesu (skupini A in B) ter Nancyju (skupini C in D), polfinale, finale in tekme za uvrstitev na 3. in 5. mesto pa bodo potekale v Parizu.

Uroš Bregar, selektor Slovenije:

"Glede na to, da smo žreb pričakali v četrtem bobnu, je težko govoriti o tem ali sem zadovoljen ali ne. Francozinje dobro poznamo, saj smo jih presenetili na minulem svetovnem prvenstvu, Črna gora je izjemno močna in sodi v vrh evropskega prvenstva, Rusinje pa so olimpijske prvakinje in so po mojem mnenju z gostiteljicami kandidatke za medaljo. Mi smo že z uvrstitvijo na evropsko prvenstvo dosegli primarni cilj in dokazali, da lahko igramo dobro, zdaj pa je na nas, da se dobro pripravimo na vse tri tekme, da gremo vselej na zmago in, da se nikogar ne bojimo."

EVROPSKO PRVENSTVO 2018, PRVI DEL

Skupina A (Nantes): Danska, Srbija, Švedska, Poljska.
Skupina B (Nancy): Francija, Črna gora, Rusija, SLOVENIJA.
Skupina C (Montbeliard): Madžarska, Španija, Nizozemska, Hrvaška.
Skupina D (Brest): Norveška, Romunija, Nemčija, Češka.

RAZPORED PRVEGA DELA, SKUPINA B, NANCY

Petek, 30. novembra, ob 21.00:
ČRNA GORA : SLOVENIJA

Nedelja, 2. decembra, ob 15.00:
SLOVENIJA : FRANCIJA

Torek, 4. decembra, ob 18.00:
RUSIJA : SLOVENIJA