12. 9. 2018

Ormožani proti Velenjčanom vknjižili zmago

Jeruzalem Ormož je v 1. kolu Lige NLB gostil rokometaše Gorenja Velenja in si po dobri igri v prvem polčasu priigral zmago z 22:20. 

Prevetreni rokometaši Velenja novo sezono državnega prvenstva niso začeli po željah, z gostovanja pri Jeruzalemu Ormožu se vračajo s porazom.

Ormožani so tekmo začeli z vodstvom 3:0, v 10. minuti pa sta bili ekipi poravnana pri izidu 4:4. Deset minut kasneje so domači povedli z dvema goloma, v 24. minuti s tremi, tolikšna je bila razlika ob polčasu.

Na začetku drugega polčasa so domačini prednost povišali še za en gol, razliko treh ali štirih golov so držali do 44. minute. Sledila sta dva velenjska gola, nekaj minut brez zadetkov na obeh straneh, v 49. minuti pa je Domen Tajnik izid poravnal na 18:18. Hitro je z dvema goloma odgovoril Jure Kocbek, v napeti končnici pa so vinarji znali obdržati prednost dveh golov.

Prvi strelec tekme je bil Ibrahim Haseljić z osmimi goli iz osmih poskusov.

LIGA NLB, 1. KOLO:

Sreda, 12. september:
JERUZALEM ORMOŽ : GORENJE VELENJE 22:20 (15:12)
Čudič 6, Žuran 5; Haseljić 8, Verdinek 4.


Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja:

"Fantom ne morem zameriti prav ničesar. Želja in volja sta bili prisotni, očitno pa smo kot ekipa in celota še neizkušeni. Videli smo, kje so močnejši od nas a nismo uspeli v pravem trenutku odreagirati in dvigniti lastne igre. V drugem delu tekme se je obramba sicer dvignila, pokazali smo tisto, kar smo kazali na prejšnjih tekmah. Žal pa je bila realizacija strelov v napadu toliko slabša in nam je onemogočila, da bi na koncu iztržili boljši rezultat. Če smo že zgubili na takšni tekmi bi si sedaj želel, da se iz tega kaj naučimo in na prihodnjih tekmah ne ponavljamo napak današnje tekme."

Sreda, 17. oktober, ob 19.00:
RD KOPER 2013 - RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Že odigrano:
KRKA : RIKO RIBNICA 27:27 (11:14)
Rašo 7, Didovič in Pršina po 5; Strljan 6, Knavs 5.


Mirko Skoko, trener Krke:

"Ponosen sem na fante, mislim, da je delitev točk najbolj poštena. Ribnica je vodila skozi celo tekmo, prikazali so lep rokomet in jim ob tej priliki čestitam. Naši fantje so danes leteli na glavo, se borili čez celo tekmo, čeprav sem bil malo skeptičen in v strahu, da jih bo sredina tekma uspavala, a so na krilih fenomenalne publike naredili izvrsten rezultat. Moram povedati, da smo danes igrali brez Papeža, pa tudi Okleščen je igral poškodovan, tako da moram biti res ponosen na vse, kar so fantje dali na današnji tekmi. Verjamem, da smo s prikazanim nagnali strah v kosti marsikateremu nasprotniku." 

Siniša Markota, trener Rika Ribnice: 

"Mislim, da smo bili mi bližje zmagi. Nimam česa zamerit igralcem, borili smo se, se pa resnično pozna, da smo mlada ekipa, saj je v naših vrstah kar nekaj novih obrazov. Krka je ekipa, ki deluje kompaktno, saj fantje skupaj igrajo že zadnja štiri leta, kar se pozna tudi v njihovi igri. Čestital bi domačinom na fer igri, mislim, da je bila tekma tista prava, prvenstvena, z veliko dobrimi akcijami. Torej tekma, ki jo v današnjem svetu nudi sodoben rokomet. Vesel sem, da se je v Novo mesto po nekaj letih vrnila tudi publika in lepo je bilo videti spet skoraj polno dvorano Marof." 

SVIŠ IVANČNA GORICA : TRIMO TREBNJE 24:19 (13:9)
Stopar 6, Knez 5; Kotar Marko 4, Kotar Matic, Udovič in Sašek po 3.


Simon Stopar, kapetan SVIŠ Ivančne Gorice:

"Občutek po tekmi, prvi po dolgem času v Ligi NLB, je fantastičen. Dobro smo se pripravili na tekmeca, prav tako pa je bila odlična publika. V začetku smo bili v krču, a mislim, da smo zmagali po zaslugi obrambe, ki je odlično sodelovala z vratarjem Škorcem. Vsako minuto nam je bilo lažje, razlika se je večala in prišli smo do zanesljive zmage. Hvala vsem gledalcem za obisk."

DOL TKI HRASTNIK : URBANSCAPE LOKA 23:25 (10:12)
Brilej 6, Klepej 5; Vrbinc 7, Jamnik in Bogdanič-Jenko po 4.


Klemen Nunčič, igralec DOL TKI Hrastnik:

"Pričakovali smo trdo tekmo, saj smo igrali proti petouvrščeni ekipi prejšnega prvenstva. Čeprav so bili Škofjeločani absolutni favoriti, se nismo predajali že vnaprej. Nasprotno, zavedali smo se svoje kvalitete in dejstva, da bomo v domači dvorani trd tekmec za vsakega tekmeca. Dobro smo se jim upirali skozi vso tekmo, bili vse do zadnjih minut na pragu presenečenja. V samem finišu nam je malce popustila koncentracija in nekaj nepotrebnih napak je bilo dovolj, da  so gostje s pridom izkoristili to "darilo". Zahvala za podporo gre tudi našim navijačem, ki so bili z nami v kriznih trenutkih in vse do samega zaključka. Kljub naši borbenosti  so na koncu pač odločale malenkosti, ki so šle v prid gostom."

Robert Beguš, trener Urbanscape Loke:

"Prvo kolo je vedno težko in tako je bilo tudi proti TKI Dolu Hrastniku. Čeprav smo imeli veliko priložnosti, da bi prej rešili tekmo, tega, predvsem po zaslugi izvrstnega vratarja Nunčiča, nismo uspeli. Mislim, da bo na Dolu vsaki ekipi težko."

DOBOVA : MARIBOR BRANIK 23:28 (11:15)
Bura 5, Markušić in Kunst po 4; Medved 9, Celminš 5.


Sandi Markl, trener Dobove: 

"Nekako je bil padec koncentracije pričakovan, a ti padci so normalni, saj smo mladi in se še učimo. Določeni igralci se z Ligo NLB, ki je na visoki ravni, srečujejo prvič in, če niso vseh 60 minut pri stvari, je težko zmagati. Mi smo imeli premalo razpoloženih igralcev, zgrešili smo nekaj nezgrešljivih strelov, njihov vratar pa je bil na visoki ravni, čeprav moram pohvaliti tudi našega Tilna, ki je danes odlično branil. Menim, da teh 5 golov razlike ni čisto realna razlika, saj bi se tekma lahko obrnila v eno ali drugo smer v enem trenutku. Porabili smo veliko moči, da smo se v drugem polčasu vrnili v igro, poskušali smo z rotacijami ki pa so bile, žal, neuspešne. Nič še ni izgubljenega, podobna situacija je bila lani, na napakah se učimo. Danes nas je presenetila 5:1 obramba, nismo se znašli v obrambi z globoko cono. V naslednjih kolih nas čakajo dokaj težke tekme proti Riku Ribnici in Gorenju Velenju. Smo mlada ekipa in dali bomo vse od sebe, vedno lahko presenetimo in tudi v Ribnico odhajamo po zmago. Pohvaliti moram  naše navijače, ki so vedno naš osmi igralec in morajo vedeti, da fantje to čutijo in vedo, da so tam. Ekipo smo dodobra spremenili in ta podpora je zelo pomembna."

Marko Šibila, trener Maribora Branika: 

"Mi smo si ti dve točki močno želeli in se tudi hkrati zavedali, da nas čaka težka preizkušnja. Vsako gostovanje je velik izziv še posebej v tako zelo izenačeni konkurenci. Dobova ima zelo kakovostno moštvo in samo z maksimalnim pristopom smo lahko prišli do uspeha. Čestital bi vsem igralcem, ki so danes pustili srce na igrišču ter pokazali svoje znanje in sposobnosti. Za to zmago je prav tako zasluženo celotno vodstvo kluba in strokovni štab, ki dela z moštvom. Mislim, da smo lahko zadovoljni s prikazanim. Začeli smo zelo dobro, tako kot smo si želeli, že čez nekaj dni pa je pred nami nova zahtevna preizkušnja s Koprom."